Iz Dobrih Razloga

Kao što vam je poznato, brojni vodeći svetski dizajneri, kreativci i agencije već decenijama uzimaju aktivno učešće u kampanjama koje se tiču gorućih društvenih problema, kao što su siromaštvo, zdravstveni rizici, ekološka pitanja, diskriminacija i poštovanje ljudskih prava. Ove teme često se odnose na marginalizovane i socio-ekonomski ugrožene grupe stanovništva (Rome i Romkinje, osobe sa invaliditetom, žene, decu, starije osobe i druge).

Liceulice je 2012. godine pokrenulo jedinstveni program pod nazivom – IZ DOBRIH RAZLOGA posvećen kreiranju jedinstvene platforme za promociju angažovanog dizajna i drugih savremenih komunikacijskih alatki koje mogu doprineti podizanju svesti o važnim društvenim pitanjima i problemima. 

Program se sastoji iz javnih poziva za kreativce, radionica za studente dizajna i javnih događaja. Do sada je realizovan na teme beskućništva, siromaštva, ljudskih prava i solidarnosti.

Kroz program IZ DOBRIH RAZLOGA, kroz susrete i saradnju kreativnih pojedinaca, profesionalaca i timova sa institucijama, donatorima, nevladinim sektorom i medijima počeli smo zajedno da kreiramo prostor i stvaramo uslove za rad na ovakvim projektima u Srbiji i regionu.

10622726_344540482377554_3055839766071708512_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s