Liceulice u akciji!

U staroj-novoj rubrici „Liceulice u akciji“ čitajte o svemu zanimljivom što nam se dešavalo poslednjih meseci, nekim ohrabrujućim porukama iz sveta biznisa, podršci koja nam je stizala sa raznih strana, kao i o radnoj poseti Mančesteru i praktičnim poukama koje će prerasti u nove programe za prodavce.

*  Korporativna društvena odgovornost je veoma važna za vreme u kom živimo, koje često postavlja ogromne barijere između ljudi, bilo po ekonomskoj, klasnoj, religijskoj ili nekoj drugoj osnovi. Tako je firma Zuhlke Engineering, na inicijativu svog zaposlenog, Ognjena Kurtića, kupila 35 majica iz naše aktivističke kolekcije Štenderaj, i umesto klasičnog tim-bildinga, izvela dvadeset petoro zaposlenih na ulicu, kako bi se, zajedno sa našim prodavcima, okušali u prodaji magazina Liceulice. Evo odličnog primera kako na neuobičajen način i vaša firma može da se uključi i podrži naše prodavce i programe namenjene njima.

*  Posle dužeg vremena, dobili smo poziv za saradnju i od jedne državne institucije. Naime, Gradski zavod za javno zdravlje nas je zvao da prodajemo magazin na njihovoj manifestaciji “Dan zdravih gradova”, koja je održana na Adi Ciganliji.

*  Radio emisija Liceulice FM u prvoj junskoj emisiji bavila se pravima radnika i dualnim obrazovanjem, kroz razgovor sa Mariom Reljanovićem, profesorom prava na univerzitetu Union, kao i izmenama u krivičnom zakonu koji se tiče polnog uznemiravanja, o čemu su govorile aktivistkinje BeFem-a. Krajem maja ugostili smo Vuka Vučkovića, filozofa i našeg stalnog saradnika u radu s prodavcima, i prodavačicu Svetlanu Petrović. U devetom izdanju emisije sa glumcem Branislavom Trifunovićem razgovarali smo o aktivizmu u umetnosti, dok se osma emisija bavila slobodom medija, angažovanim i odgovornim novinarstvom, kroz razgovor sa Stefanom Veselinovićem, novinarem VICE-a. Ove i sve ostale emisije Liceulice FM možete poslušati na našem mixcloud profilu.

* Naš koordinator za distribuciju i marketing Marko Tomašević bio je na praksi u Mančesteru, u jednom od najslavnijih uličnih magazina na svetu redakciji magazina, Big Issue North, gde se upoznao sa mnogim inovativnim pristupima distribuciji. Kao rezultat te saradnje, u planu je implementiranje nekoliko novih programa, koji neće biti vezani samo za napredak u prodaji, već i za rešavanje privatnih problema prodavaca.

* Pokrenuli smo novi newsletter o pravima osoba sa mentalnim invaliditetom, koji će omogućiti podizanje svesti i inicirati širu društvenu debatu. Newsletter radimo u saradnji sa Inicijativom za prava osoba sa mentalnim invaliditetom (MDRI-S), a da biste se prijavili, pošaljite mejl na adresu poslovnasposobnost@gmail.com.

* Redovno šaljemo i ostala četiri newslettera: AktivArt o aktivističkoj umetnosti na postjugoslovenskom kulturnom prostoru, englesku verziju newslettera Na delu, kao i newsletter o socijalnom preduzetništvu u saradnji sa SENS mrežom (za sva tri možete se prijaviti preko mejla redakcija@liceulice.org), kao i newsletter koji pokriva najvažnije događaje iz oblasti azila u Srbiji, u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava (prijavite se mejlom na adresu bgcentarzaljudskaprava@gmail.com).

* Naši prodavci su učestvovali u organizovanim prodajama u kompanijama Metro Cash and Carry i Adecco Srbija, hotelu Hajat, nevladinim organizacijama Praxis i Ipsos. Prodavci su tradicionalno bili prisutni i na Supernatural festivalu, festivalu Beldocs, i Pikniku u organizaciji Zaokreta.

* Pretplata kao direktan oblik podrške nam je izuzetno važna, bilo da je individualna ili korporativna. Trenutno imamo 315 pretplatnika, a jedan od najnovijih korporatvnih partnera je i kompanija SKS365, koja se pretplatila na 50 primeraka od svakog broja, i tako omogućila siguran izvor prihoda za Liceulice prodavce.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s