U susret LICEULICE nedelji

Poslednje nedelje juna, na različitim lokacijama u Beogradu obeležićemo Liceulice nedelju, koja je uvek dobra prilika da bacimo novo svetlo na naše prodavce i na rad samog fonda. I ovaj put biće raznovrsnih programa, od poznatih ličnosti i kompanija koje će se pridružiti prodavcima na ulici, preko tribine povodom novog broja, do centralne proslave u neformalnom Kulturnom centru Kvaka 22, uz kreativno učešće prodavaca u ulozi pesnika i DJ-eva.

Kao i prethodnih godina, u okviru Liceulice nedelje, koja će biti održana od 26. do 30.juna, nastojimo da animiramo što više poznatih ljudi da se jedan dan okušaju kao prodavci, zajedno sa redovnim Liceulice prodavcima, koji će im služiti kao vodiči i pomagači. Direktnom podrškom afirmisanih glumaca/novinara/sportista ili drugih „lica sa ekrana“, doprinosimo smanjivanju stigme prema marginalizovanim grupama, i pokazujemo kako svaki pošten posao dobar i dostojanstven. Ovaj put, prodavcima će se pridružiti glumac Ivan Tomić, koji je nedavno svoju nagradu za najbolji karaoke nastup donirao upravo našem udruženju, aktivistkinje iz Rekonstrukcija ženskog fonda, i drugi.

U okviru Liceulice nedelje organizujemo i tribinu posvećenu pitanjima vezanim za uslove rada danas, što je i tema novog, 37. broja magazina. Tribina će biti održana u baru Kaste, u utorak 27. juna od 19h, a učesnici su Bojana Tamindžija, novinarka portala Mašina, Maja Krek, aktivistkinja društvenog centra Oktobar i Marko Aksentijević, aktivista Ministarstva prostora.

Centralni događaj Liceulice nedelje odigraće se u neformalnom Kulturnom centru Kvaka 22, u četvrtak, 29. juna od 19h. Na njemu ćemo podeliti tradicionalne nagrade za najuspešnije prodavce, predstavićemo novu Štenderaj  kolekciju majica, koje će moći da se kupe po specijalnim cenama, a posebno smo ponosni što ćemo predstaviti naše prodavce u drugom svetlu. Budući da već neko vreme na stranicama magazina objavljujemo poeziju naših prodavaca, među kojima su Nikola Repec, Svetlana Petrović i mnogi drugi, na Liceulice proslavi oni će imati priliku da je čitaju rame uz rame za afirmisanim i cenjenim pesnicima i pesnikinjama. Jedan od naših najpoznatijih prodavaca, Milutin Savić Milutko, još jednom će se oprobati kao DJ zajedno sa Liceulice timom.

Liceulice nedelja biće i odlična prilika da se informišete o svim programima podrške koje nudimo prodavcima, kao i o raznim načinima na koje možete podržati naš rad.

*Pratite naše društvene mreže za nove detalje i svakodnevne informacije o svim akcijama i lokacijama u narednoj nedelji.

LUL-nedelja_page-cover

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s