Konkurs povodom desetogodišnjice Magacina

Kulturni centar Magacin u Kraljevića Marka, jedan od najživljih prostora nezavisne kulturne i umetničke produkcije u Beogradu, povodom desetogodišnjice postojanja raspisuje međunarodni konkurs za video/audio radove. Izabrani radovi će biti deo namenski osmišljene izložbe koja će biti otvorena 1. juna.

flajer-magacin-video-konkurs

Izložba povodom desetogodišnjice Magacina je koncipirana tako da posetioce provede kroz sve prostore Magacina: Centralni prostor, Ostavinsku galeriju, Radionicu i Tavan. Tema konkursa je slobodna, a predviđeno trajanje radova je do 10 minuta. Prijave slati na adresu magacinukraljevicamarka@gmail.com, do 23. maja 2017. godine. Prijava treba da sadrži: link na rad ili wetransfer, naziv rada i godinu nastanka, kratak opis rada i kratku biografiju autora.

Magacin je formiran u bivšem skladištu izdavačke kuće Nolit, i sastoji se od nekoliko razdvojenih jedinica koje su u neposrednoj blizini. Prostori se međusobno veoma razlikuju i imaju svoje programske usmerenosti. Svaki video/audio rad postavljen u okviru ove izložbe biće tačka na mapi za istraživanje galerijskih, radnih, kancelarijskih, uređenih i manje uređenih, dobro poznatih i nikad viđenih prostorija koje se prostiru na tri lokacije i površini od 1200m2. Takođe, svaki rad biće smešten u posebno izabrani ili kreirani prostor, koji će predstavljati svojevrsnu nadogradnju, komentar ili intervenciju na sam rad.

Magacin u Kraljevića Marka formira 2007. godine druga scena kao centar savremene, nezavisne, eksperimentalne i istraživačke umetnosti. Od tada je u stalno oscilirajućim odnosima sa gradskom upravom i u vakuumu neregulisanog pravnog statusa postaje de fakto samoorganizovani kulturni centar. Od 2015, kada se desila jedna od njegovih najvećih kriza, počinje formalno da deluje prema modelu otvorenog kalendara, koji je uspostavila Asocijacija NKSS posle javne raprave o načinu njegovog funkcionisanja. Model otvorenog kalendara zasnovan je na principima dostupnosti velikom broju organizacija, zajedničkog rada, otvorenosti i tolerancije.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s