Fotografije na temu “Novi građani”

Međunarodni festival fotografije “Organ Vida” objavio je konkurs na temu Novi građani. Od umetnika se traži da interpretiraju ideju Novog građanina kao čoveka-bez-mesta, povrh privilegija, nacionalnosti ili privrženosti vlasti, koji nadilazi konvencionalno shvatanje  pojma, ograničeno na državu i grad.

foto-konkurs

Konkurs takođe poziva autore na promišljanje života u (post)kapitalističkom svetu obeleženom klimatskim promenama, navodi se u saopštenju. Radovi se mogu slati do 1. aprila, a pobednici će izlagati na devetom festivalu “Organ Vida” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 8. do 24. septembra 2017. godine.

foto-konkurs3

Više o temi konkursa možete pročitati ovde, i preuzeti prijavni formular. Po zatvaranju konkursa, radove će ocenjivati stručni žiri u sastavu Dane Lixenberg, Cristine de Middel, Katrin Koenning i Pieter Hugo, kustoskinja Muzeja suvremene umjetnosti Leila Topić, kao i pisac i kritičar The Guardiana i The Observera Sean O’Hagan. Pobednici će predstaviti svoje radove na devetom festival “Organ Vida” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 08. do 24. septembra 2017. godine.

“Organ Vida” je vodeća je platforma za fotografiju u Hrvatskoj. Organizacijom različitih godišnjih aktivnosti, projekata i programa, udruženje edukuje, podstiče na kritičko promišljanje i sagledavanje fotografske umetnosti.

foto-konkurs2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s