Rodni odnosi na kulturnoj sceni

Kao uvod u 12. izdanje Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST, program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX podržao je organizaciju razgovora na temu “Rodni odnosi na kulturno-umetničkoj sceni Srbije”, koji će biti održan 8. marta od 18 sati, u Društvenom centru “Oktobar” u Beogradu.

rodni odnosi1

U kojoj meri je rodna (ne)ravnopravnost prisutna na kulturno-umetničkoj sceni Srbije i u čemu se ogleda? Da li prepoznajemo diskriminaciju i seksizam među kolegama i koleginicama, u institucijama i organizacijama, u sadržajima koje proizvodimo i promovišemo, i kako se prema njima ponašamo? Koje su mogućnosti za delovanje u pravcu ravnopravnije i otvorenije kulturne scene?, neka su od pitanja kojima će se pozabaviti ova tribina. Centralna tema biće savremene demonstracije rodne neravnopravnosti, stereotipne uloge, pozicije i ponašanja žena i muškaraca na domaćoj kulturnoj sceni, te načini delovanja koji se tome mogu suprotstaviti.

Tribina „Rodni odnosi na kulturno-umetničkoj sceni Srbije“ biće realizovana kao zajednički projekat Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST, koji organizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, i Programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, u sklopu programa FIST Kuhinja. Svi zainteresovani koji žele da se pridruže razgovoru treba da se jave na femixinfo@gmail.com, i najave svoje učešće. Razgovor će moderirati Tatjana Nikolić, menadžerka u kulturi i vođa tima FEMIX-a.

rodni odnosi2

Razgovor se održava 8. marta od 18 do 20 časova u Društvenom centru “Oktobar” u Beogradu (Strahinjića Bana 33, u suterenu). Tribina će otvoriti tribinski program “FIST Kuhinja”, koji će se nastaviti tokom dvanaestog FIST-a, od 23-26. marta u Dorćol Platz-u.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s