Ulični festival “PozitivNI” u Nišu

Treći ulični festival “PozitivNI”, koji će se ove godine održati 3. juna u Nišu, raspisuje javni poziv za učesnike/performere. Svi zainteresovani pojedinci, institucije i udruženja iz Srbije i inostranstva mogu poslati prijavu sa naznakom „Performer Pozitivni festival 2017“ do 1. maja 2017. godine.

pozitivni

Pozitivni festival je pokrenut 2015. godine, s idejom da okupi sve vrste umetnika, muzičara, institucije, pojedince-kreativce i posetioce svih generacija na jednodnevnom događaju koje će obeležiti pozitivna energija. Aktivnosti u okviru festivala mogu biti performansi, koncerti, radionice i ostale umetničke i ulične forme. Od svog nastanka, festival je izazvao brojne pozitivne reakcije građana Niša, zahvaljujući inovativnom pristupu i prisustvu velikog broja interaktivnih programa namenjenih za publiku različitog uzrasta i interesovanja. Za dve godine postojanja, na Pozitivnom festivalu nastupilo je preko 1000 učesnika, na više od 50 punktova, a 20 000 ljudi je posetilo festival.

pozitivni5

Festival se odigrava u Dušanovoj ulici u Nišu, koja je tokom 80-tih i 90-tih godina obeležila urbani život većine mladih Nišlija. Posle 25 godina, ulica je ponovo zatvorena za saobraćaj, i otvorena za razne kreativne manifestacije jednog uličnog festivala: od dečijih horova i muzičkih sastava, preko žonglera, akrobata, slikara, vajara, do kamernih sastava Fakulteta umetnosti i samostalnih uličnih svirača.

Svi zainteresovani mogu poslati prijavu sa naznakom „PERFORMER POZITIVNI FESTIVAL 2017“ najkasnije do 1. maja 2017. godine, na adresu artist.pozitivnifestival@gmail.com. Prijava za učešće na festivalu treba da sadrži: ime i prezime performera (ili naziv udruženja/institucije); kontakt podatke (e-mail, broj telefona); kratak opis aktivnosti; fotografiju, tonski zapis ili video link dosadašnjeg rada (nije obavezno).

pozitivni2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s