Konkurs za najbolje coming-out priče

Gej magazin Optimist i Magazin za promociju čitanja Bookvar raspisuju konkurs za neobjavljenu priču na temu coming out-a, odnosno saopštavanja seksualne orijentacije ili rodnog identiteta bliskim osobama, na kom mogu učestvovati autori i autorke koji pišu na srpskom jeziku. Rok je 20. januar 2017. godine.

lgbt-konkurs

Konkurs nosi naziv “Imam nešto da ti kažem….”, a tema priča treba da bude coming out, odnosno situacija u kojoj gej muškarci, lezbejke i biseksualne osobe saopštavaju drugima svoju seksualnu orijentaciju, a transseksualne osobe svoj rodni identitet, i počnu da žive u skladu s njim. Kako kažu organizatori, konkurs je otvoren za sve koji žele kreativno da promišljaju o ovoj temi, odnosno da pokušaju da književno uobliče važnu prekretnicu u životu LGBT osoba, njihovih porodica i prijatelja. Organizatori pojašnjavaju da priče mogu opisivati istinita iskustva, ali i fiktivna, mogu biti napisane u bilo kom žanru (putopis, horor, fantastika, krimi, dramski, humoristični, autobiografski…), iz perspektive osobe koja se poverava bliskim ljudima, ili iz perspektive drugih ljudi.

lgbt-konkurs2

Jedan autor može poslati najviše tri priče. Dužina pojedinačne priče ne može da prelazi 15 hiljada karaktera, uključujući i razmake. Priče se šalju na e-mail adresu: optimistmagazin@gmail.com. Odluku o pobedniku donosi žiri, koji će imenovati redakcije magazina Optimist i Bookvar, i biće objavljena na sajtovima ovih magazina. Autor/autorka najbolje priče osvojiće novčanu nagradu od 60 hiljada dinara u bruto iznosu, a svi odabrani radovi biće štampani u zbirci kratkih priča.

Konkurs se sprovodi uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava kroz projekat stvaranja tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s