LICEULICE dobija svoju radio emisiju

U zagušljivoj, korumpiranoj i na svaki način neslobodnoj medijskoj sceni u Srbiji, LICEULICE medijska mreža aktivizma dobija još jedno pojačanje: novi kanal kroz koji ćemo nastaviti da motivišemo građane na aktivizam i zagovaramo vrednosti civilnog društva. Uz štampani magazin, portal i prisutnost na raznim društvenim mrežama, od januara kreće i LICEULICE FM, radio emisija na novom onlajn radiju: Radio Aparatu!

15672836_1406635916036906_8716356414768220727_n

Koncept emisije prati osnovnu podelu naših aktivnosti, tako što će jedan deo biti posvećen magazinu, odnosno temama kojima se bavimo, a drugi našim korisnicima, prodavcima. Temat o magazinu emitovaće se uživo, i trajaće 20-30 minuta. Kroz njega ćemo predstaviti naše saradnike i saradnice iz raznih oblasti: ljude koji za Liceulice (često i besplatno) pišu, dizajniraju, ilustruju, fotografišu, uređuju, prevode, lektorišu. Opsežno ćemo se baviti i svakom novom temom broja, osvetljavati naše društvo iz raznih uglova, nuditi kritičke analize, ali i primere dobre prakse.

Drugi deo emisije, koji će trajati 10-15 minuta, biće posvećen našim prodavcima, zbog kojih Fond LICEULICE i postoji. Pored razmišljanja samih prodavaca – marginalizovanih osoba koje retko dobijaju bilo kakav prostor u medijima, u ovom segmentu moći ćete da čujete i predstavnike naših partnerskih organizacija koje brinu o osobama sa invaliditetom, osobama sa smetnjama u razvoju, psihijatrijskim korisnicima, kao i institucija koje nude smeštaj za beskućnike. Prilozi će se snimati u okruženju u kom prodavci žive ili rade, i gde se osećaju prijatno, a kasnije će se montirati.

Emisija se emituje jednom u dve nedelje, i traje sat vremena. Iako će najvećim delom biti reč o govornom programu, pripremili smo i muzičku podlogu koju će činiti eklektičan spoj društveno angažovanih pesama iz raznih žanrova i perioda. Autori i voditelji su Bojan Marjanović, Nikoleta Kosovac i Eva Škorić, članovi Liceulice tima.

Slušajte nas na sledećim stranicama:
http://www.radioaparat.com/
http://mixlr.com/radioaparat/
http://tunein.com/radio/radioAPARAT-s280229/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s