Izašao 34. broj magazina Liceulice

Ova godina nam je bila ispunjena iskušenjima, pitanjima kako dalje, ali ne i pitanjima o smislu. Zato je specijalni, praznični broj magazina Liceulice posvećen: empatiji – koja nas čini boljim ljudima, borbenosti – koja nam ne dozvoljava da odustanemo, i, konačno, filantropiji – neophodnoj u svetu u kome živimo.

na-delu6Dizajn naslovnice: Aleksandra Nina Knežević

U aktuelnom, 34. broju, naša stalna saradnica Dragana Nikoletić je uradila dirljiv intervju sa Goranom, jednim od naših redovnih prodavaca, kome je Liceulice poslužilo kao motivacija da prestane da pije. U istom broju možete pročitati i tekst o aktivistikinji sa invaliditetom Steli Kapidžić iz Sarajeva, obavestiti se o fenomenu crowdfundinga i najzanimljivijim akcijama koje su građani novčano podržali, dok je novo „Pismo meni mlađem“ napisao pevač i glumac Zafir Hadžimanov. Ilustracije u ovom broju dolaze nam iz Kotora, gde je organizacija Expeditio pokrenula hrabru foto-kampanju protiv urbanističkog uništavanja Boke Kotorske. U saradnji sa izdavačkom kućom Arhipelag, u ovom i narednih nekoliko brojeva objavljivaćemo britke i lucidne eseje Čarlsa Simića, čuvenog američkog pesnika jugoslovenskog porekla.

Organizacija “Liceulice” deluje po principu fonda namenjenog ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika marginalizovanih grupa, a u najvećoj meri se oslanjamo na podršku građana i firmi. Našim prodavcima smo potrebni kako bi i dalje imali krov nad glavom, novac za osnovne potrebe, motivaciju da prevaziđu bolesti zavisnosti, jedinu priliku da sa nekim porazgovaraju i osete se vrednim članovima društva. Ukoliko vam je stalo da ovaj program opstane, kupujte magazin od uličnih prodavaca ili se pretplatite, donirajte novac u skladu sa svojim mogućnostima, poručite od nas majicu iz kolekcije Štenderaj, aktivističke kalendare za 2017. godinu, ili nas podržite na neki drugi način.

Hvala svim prijateljima koji su nam i u ovoj godini pružili značajnu potporu – budite sigurni da, zahvaljući vašem izdvajanju, svakim danom sve više naših građana i građanki može da računa na siguran izvor prihoda, psiho-socijalnu i ekonomsku pomoć.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s