U PRODAJI 33. BROJ MAGAZINA LICEULICE

Poštovani prijatelji,

Izašao je novi, 33. broj magazina Liceulice, koji, kao što je već dobro poznato, prodaju osobe sa margina našeg društva (“Liceulice je, uz napredak medicine, jedini razlog za optimizam koji mi pada na pamet”, rekao je naš hrvatski kolega Kruno Lokotar). Svaki novi broj magazina je pravi mali poduhvat koji bez podrške građana ne bi bio moguć, pa se potrudite da ga već danas potražite na ulicama Beograda, Pančeva i Novog Sada.

lul-033

Liceulice uvek ima jednu noseću temu, a ovaj put su to mladi i njihova socijalna i ekonomska uključenost odnosno isključenost iz dominantnih društvenih tokova. Ovoj važnoj temi smo nastojali da priđemo iz što više različitih uglova, a broj je poseban i po tome što je realizovan u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjivanje siromaštva (Sipru). Kada govorimo o mladima, neizostavna tema je  obrazovanje, kome smo posvetili i najveću pažnju, a čitav niz mladih saradnika osvetlio je i druge aspekte savremenog života mladih, od dolaska u veliki grad na studije, preko sveprisutnog prekarnog rada (nesigurnih, povremenih i honorarnih poslova), do iskustva povratka u malu sredinu. U ovom broju s ponosom predstavljamo i našeg najmlađeg prodavca, 18-godišnjeg Iliju Ondrika iz vojvođanskog mesta Kovačica.

ilija-ondrik_foto-marko-tomasevic

Pored glavne teme, u novom broju možete pročitati i čitav niz tekstova u našim redovnim rubrikama koje se bave održivim razvojem, građanskim aktivizmom, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za jedno društvo.

Iako smo prebrodili tešku finansijsku situaciju u kojoj smo se ovog leta našli, vaša podrška će nam biti i ubuduće od ključne važnosti. Zato se potrudite da podržite Liceulice na način kakav vam najviše odgovara. Kupujte magazin od naših prodavaca, jer je njima ovaj posao često jedini izvor prihoda, ali ne samo to već i prozor u svet, retka prilika da se osete korisnim i prihvaćenim u svom okruženju. Mi ćemo vam se odužiti tako što će magazin svaki put biti sve bolji, sa temama i pristupom koje ne možete naći na drugim mestima. Ako živite u gradu u kom se magazin ne prodaje, to ne znači da nas ne možete podržati: potražite na našem sajtu i fb stranici informacije o tome kako da se pretplatite i dobijate magazin na kućnu adresu.

Ukoliko vam je stalo da ovaj program opstane, i nastavi da bude jedini oslonac za mnoge osobe koje nemaju drugih mogućnosti da zarade za život, donirajte novac u skladu sa svojim mogućnostima, poručite od nas majicu iz kolekcije Štenderaj, ili nas podržite na neki drugi način. Jer podrška je važna.

dsc_0689

Ukoliko živite u inostranstvu, pored standardnih načina pretplate i kupovine majica, odnedavno postoji i mogućnost da plaćanje izvršite i preko servisa Paypal!

#podrškajevažna

Vaš Liceulice tim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s