Podržite nas, skinite majicu s našeg štenderaja, stoji vam odlično! (ŠTENDERAJ – novo iz naše produkcije )

“Štenderaj” je nova linija majica, čijom kupovinom pomažete opstanak  plemenitog projekta LICEULICE , a ujedno sebi pribavljate unikatan komad odeće na kome će vam svi zavideti! Noseći majicu sa nekom od naših ilustracija, širite dobre vesti u zajednici i  istovremeno podržavate naše prodavace.

Svaka „Štenderaj“ majica ima svoju priču, nosi svoju poruku. Nastale su tako što su nam naši prijatelji, umetnici, poklonili svoje ilustracije, a za ostalo smo se snašli sami. Za ovu prvu seriju, odabrali smo četiri rada prethodno objavljena u magazinu, čiji su autori mladi dizajneri/ke Vanja Vikalo Linnch, Tanja Stevanović, Nikola Puzigaća, Bratislav Milenković i Filip Pomykalo. Svaka kupljena majica, to je novi broj magazina Liceulice, to je još posla i zarade za naše prodavce.

Majice su prvi put predstavljene u okviru LICEULICE nedelje, na beogradskom splavu 20/44. Specijalni gost-voditelj bio je Daško Milinović iz čuvenog radio-dvojca Daško i Mlađa, koji krasi zadnju stranu aktuelnog, 31. broja, a priliku da se oprobaju kao manekeni dobili su prodavci magazina: Mirko Ondrik, Ilija Ondrik, Milan Skokić, Dušan Marisavljević, Marko Vuković i David Janković.

Širi kontekst za pokretanje “Štenderaja” objašnjava Nikoleta Kosovac, koordinatorka LICEULICE programa: „Kao što je već poznato, sve je manje fondova i konkursa koji bi finansirali projekat kakav je LICEULICE. Prodaja magazina raste, ali smo još uvek daleko od potpune samoodrživosti. Zato, pored razglednica, kalendara i postera iz programa ‘Iz Dobrih Razloga’, uvodimo novi proizvod – majice. Svako naše izdanje donosi i ilustracije velikog broja autora/ki iz zemlje i regiona. Na taj način, promovišemo rad ovih umetnika, ali i njihovu spremnost da svojim talentom doprinesu i borbi za naše ciljeve“, kaže Nikoleta Kosovac.

Majicu s izabranom ilustracijom možete naručiti preko Facebook stranica Liceulice i Štenderaj, ili preko mail adrese redakcija@liceulice.org. Cena majica je 1700 dinara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s