Protestna književnost: “Čiji grad?!”

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” od skora ima i podršku velikog broja pisaca i spisateljica u vidu zbirke „Čiji grad?!“ u izdanju Kontrast izdavaštva iz Beograda.  Učestvovanjem u ovoj književnoj peticiji, 42 autora i autorki se pridružuju zahtevima za grad po meri ljudi, a ne uskih interesa pojedinaca.

Među autorima koji su priložili po jednu svoju pesmu ili prozni fragment, i na taj način pružili podršku ovoj književnoj peticiji, su: Milena Marković, Marko Pogačar, Vladimir Pištalo, Marko Tomaš, Srđan Valjarević, Vladimir Arsenijević, Dragoslava Barzut, Daniel Kovač, Dragana Mladenović, Siniša Tucić, Ana Ristović, Srđan Tešin, Petar Matović, Zvonko Karanović, Jelena Lengold, Slavoljub Stanković i drugi.

Celokupan prihod od prodaje biće doniran inicijativi “Ne da(vi)mo Beograd”, s ciljem njenog rasta i organizovanja novih protestnih šetnji. Po ceni od 500 dinara, zbirka se može naći u prodaji u beogradskim knjižarama Beopolis, Dereta, Zepter i Apropo.

Zbirku je takođe moguće kupiti i preko sajta Kontrast izdavaštva, na linku http://kontrastizdavastvo.rs/proizvod/ciji-grad-knjizevni-protest/ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s