Foto konkurs Labrisa: LGBT priče iz Srbije

Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava, raspisala je konkurs za najbolju fotografiju na temu diskriminacije s kojom se LGBT osobe susreću na osnovu njihove seksualne orijentacije ili rodnog izražavanja. Konkurs nosi naziv “Portreti života u Srbiji: LGBT priče“, i otvoren je do 10. juna.

Labris foto konkurs“Ovim konkursom želimo da podstaknemo razmišljanje o tome šta je potrebno preduzeti kako bi se sprečio nejednak tretman ljudi koji su različiti po pitanju seksualne orijentacije, rodnog identiteta ili drugih ličnih svojstava”, kažu organizatori.

Sve zainteresovane osobe koje žive u Srbiji, i starije su od 16 godina, mogu da pošalju svoje fotografije u JPG formatu putem e-maila, na adresu labris@labris.org.rs, s naslovom „Foto konkurs/ Portreti života u Srbiji: LGBT priče“. Minimalna veličina fotografija je 2.500 piksela, a maksimalna 3.500 piksela, dok veličina fotografije ne sme preći 2 MB. U poslatom e-mailu bi trebalo ukratko opisati dizajn, motive i razlog zašto je fotografija adekvatna za raspisani konkurs, kao i autorove/autorkine lične podatke. Sadržaj rada mora se odnositi na kulturu različitosti i sprečavanje svakog oblika diskriminacije. Uz rad je potrebno poslati i lične podatke autora/autorke: ime, adresu, e-mail adresu i telefonski broj.

Komisija će na kraju konkursa izabrati najbolju fotografiju, a autori/ke nagrađenih radova će primiti i simbolične novčane nagrade. Odabrane fotografije biće tokom 2016. godine prikazane na istoimenoj izložbi u Beogradu, tako da autori treba da radovima prilože i potpisanu izjavu da ih organizator može prikazati na pomenutoj izložbi bez nadoknade, kao i izjavu da je poslati rad autorsko delo (ukoliko je reč o radu više autora, svi treba da se potpišu).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s