Predstavili smo LICEULICE princu Čarlsu

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola u svojoj nedavnoj poseti Beogradu pokazali su interesovanje i za lokalne specifičnosti koje nisu obično na mapi standardnih diplomatskih obilazaka. Tako je, između ostalog, princu Čarlsu kao primer socijalnog preduzetništva predstavljen i magazin LICEULICE.

Princ Carls

Liceulice je princu Čarlsu predstavljeno tokom njegove posete Design Incubatoru “Nova iskra”, koja predstavlja jedinstveno mesto susreta vodećih kreativnih profesionalaca i kompanija otvorenih ka inovativnim pristupima poslovanju. LICEULICE je bio jedan od inovativnih projekata koje su Smart kolektiv i Britanska ambasada u Srbiji odlučili da istaknu tokom ove posete, o čemu je izveštavala i Međunarodna mreža uličnih novina (International Network of Street Papers – INSP).

Prema rečima Nikolete Kosovac, koordinatorke magazina LICEULICE, ovo predstavljanje bilo je sjajna prilika da se magazin i ostale aktivnosti naše jedinstvene platforme aktivizma predstave široj publici, s obzirom da je veliki broj medija iz regiona i Evrope izveštavao o kraljevskoj poseti Srbiji. “Bilo nam je veoma drago da smo odabrani, između toliko uspešnih socijalnih preduzeća, da se predstavimo princu Čarlsu, a iskoristili smo tu priliku i da ga obavestimo o pokretu uličnih novina i socijalnom preduzetništvu u Srbiji”, rekla je Nikoleta Kosovac.

Princ Carls2

Uz LICEULICE, Princ od Velsa upoznao se i sa proizvodima i projektima drugih srpskih socijalnih preduzeća, kao što su Our House, KEC MNRO, Supernatural, SOFI, Daj Daj i Youth Center Vega. Princ i Vojvotkinja na rastanku su dobili i paket proizvoda, u kom je bio i najnoviji, trideseti broj magazina LICEULICE.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s