Umetnost zapošljavanja

PerformansSanjam i stvaram“, nastao kao rezultat projektaUmetnost zapošljavanja“, biće izveden večeras (21. aprila) u 20h u beogradskom Kulturnom centru Rex. Autor projekta je organizacija REACH, koja je u svom dosadašnjem radu često spajala pozorišne tehnike i metode neformalnog obrazovanja.

umetnost zaposaljavanja2

U toku rada na projektu “Umetnost zapošljavanja”, Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH objedinila je različite pozorišne i socijalne pristupe sa ciljem osnaživanja i pružanja različitih veština mladima u potrazi za poslom, prvenstveno mladim pripadnicima ugroženih grupa. Oni su imali prilike da učestvuju u raznovrsnim aktivnostima, u rasponu od pozorišnih radionica, preko neformalnog obrazovanja, do poslovne trening obuke sa predavačima iz civilnog i biznis sektora. Projekat je obuhvatio preko 200 učesnika, a realizovan je u partnerstvu sa GRUBB fondacijom i Kancelarijom za mlade grada Beograda, i podržan od strane kompanije Delhaize Serbia (Delez Srbija) i Fondacije Konrad Adenauer.

umetnost zaposaljavanja

Jedan od rezultata je i performans “Sanjam i stvaram”, koji je imao svoju premijeru u decembru prošle godine. Kroz radioničarski rad, mladi učesnici su preispitivali svoj odnos prema pronalaženju posla, postavljajući pitanja na koji način društvo, ali i mi sami, kreiramo i prevazilazimo prepreke na putu do ispunjenja svojih snova.

U predstavi igraju: Ana Erac, Bojana Lazarević, Filip Trajkovski, Jovana Popov Peštak, Miloš Jovanović, Nenad Ranđelović, Ranka Ćelić, Suzana Rodić i Danijel Marinković. Režiju potpisuju Tijana Božinović, Jelena Jezdović i Milena Todorović.

umetnost zaposaljavanja3

REACH je organizacija civilnog društva osnovana 2008. u Beogradu, koja se zalaže za promociju mira i interkulturalnog dijaloga, vrednosti građanskog društva i društvene odgovornosti, kao i svih vidova edukacije i razmene u polju umetnosti i kulture. Od 2011. godine REACH je deo internacionalne mreže Firestarter, koju čine organizacije i neformalne grupe koje se bave socijalnim pristupima pozorištu i performansu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s