Mapiranje ulične umetnosti na sajtu street.rs

LICEULICE vam predstavlja veb sajt http://www.street.rs, prvu bazu podataka ulične umetnosti iz Srbije. Po ugledu na slične sajtove u svetu, i ovde se možete registrovati i onda dobijate mogućnost da dodajete fotografije radova i unosite informacije o njima. Radove možete da pretražujete po tagu ili mapi.

ulicna umetnost

Sajt je organizovan po tehnikama ulične umetnosti, tako da pored istaknutih i novih radova, postoje i kategorije “stensil”, “grafit”, “marker”, “paste up” i “nlo”.

ulicna umetnost5

Trenutno je registrovano dvadesetak saradnika, koji su za sad najaktivniji u Beogradu, a potom u Subotici. Pošto smo sigurni da ste u svojoj okolini primetili zanimljive grafite, sada imate priliku da ih fotografišite i podelite sa drugim korisnicima, i na taj način doprinesete onlajn uličnoj mapi Srbije!

ulicna umetnost2

Evo i nekih od poznatih sajtova koji mapiraju uličnu umetnost u svetu: http://murallocator.org/ beleži najnovije murale, http://www.streetartutopia.com/ i https://streetart.withgoogle.com/en/ nude eklektičan izbor ulične umetnosti iz celog sveta, http://www.streetartnews.net/ osim pregleda novih radova nudi i intervjue, prikaze, novosti iz sveta umetnosti, kao i mogućnost kupovine printova. Postoje i lokalno specijalizovani sajtovi: http://www.brooklynstreetart.com/ prati uličnu umetnost Bruklina, http://www.streetartbln.com/ Berlina, a http://streetartnyc.org/ Njujorka. Londonski sajt http://globalstreetart.com/ organizuje i legalno oslikavanje murala.

ulicna umetnost4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s