Konkurs za Filmski festival BOSIFEST 2016

Otvoren je konkurs za sedmi Beogradski Internacionalni Filmski Festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2016, koji će se održati od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Snaga kreativnosti”. Konkurs za slanje radova je otvoren do 5. aprila, a tema je život i rad osoba sa invaliditetom.

BOSIFEST LOGO

BOSIFEST je filmski festival koji se bavi tematikom osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi. Gledaoci su tokom proteklih šest godina imali priliku da vide preko 300 dokumentarnih i animiranih filmova koji prate život i rad osoba sa invaliditetom. Festival se sastoji od takmičarskog i revijalnog dela, kao i pratećih programa, radionica, performansa, izložbi…

Uslovi prijavljivanja su sledeći: za nagrade mogu da konkurišu dokumentarni i animirani filmovi na temu osoba sa invaliditetom, trajanje filma može biti do 120 minuta, film mora da bude na engleskom jeziku ili sa srpskim/engleskim titlom, mora da bude produciran u prethodnih sedam godina, i da se najkasnije do 5. aprila pošalje u DVD formatu na adresu

BOSIFEST2015

Hendi Centar Koloseum, Pančićeva 14, Beograd, sa naznakom “Za konkurs BOSIFEST 2016”. Uz film u najmanje dva primerka, potrebno je dostaviti sinopsis ili tekstualno objašnjenje (100-200 reči), dijalog listu (ukoliko postoji), dve fotografije iz filma ili sa snimanja filma, biografiju i fotografiju autora, godinu i mesto rođenja autora, zanimanje, mesto boravka i kontakt. Sve dodatne informacije možete dobiti preko adrese film@bosifest.rs, ili telefona 011/ 263 78 20 (10-14h).

Nagrade se dodeljuju u tri kategorije: Grand Prix Bosifest 2016 za najbolji film, Nagrada za najbolju režiju i Nagrada za najbolji scenario. Rezultati selekcije će biti objavljeni 25. aprila 2016. godine. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom programu.

BOSIFEST  direktor Darko Ivic 2015

Prema rečima direktora festivala Darka Ivića, BOSIFEST se pridružio svetskim festivalima koji se duži niz godina bave isključivo filmovima o osobama sa invaliditetom, kao i filmovima čiji su autori osobe sa invaliditetom. Mreža tih festivala pruža autorima izlazak na svetsko tržište, ali i mogućnost da predstave nove, inovativne filmove koji se bave pomenutom tematikom. Suštinski pokazatelj da postoji prostor za ovakav festival u Srbiji, ističu organizatori, jeste upravo veliko interesovanje filmskih stvaralaca za učešće u programima.

Organizator festivala je Hendi Centar Koloseum iz Beograda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s