Kalendar IZ DOBRIH RAZLOGA za 2016.

Godina je tek počela ako već niste, ne propustite priliku da nabavite svoj aktivistički kalendar za 2016. godinu, nastao u okviru LICEULICE programa IZ DOBRIH RAZLOGA. Ovaj put smo za temu izabrali solidarnost danas je važnija nego ikad! Kalendare možete da poručite, ili dobijete na poklon uz pretplatu.

Brojni vodeći svetski dizajneri, kreativci i agencije već decenijama učestvuju u kampanjama koje se tiču gorućih društvenih problema, kao što su siromaštvo, zdravstveni rizici, ekološka pitanja, diskriminacija i poštovanje ljudskih prava.

Liceulice je 2012. godine pokrenulo program pod nazivom – IZ DOBRIH RAZLOGA, posvećen kreiranju jedinstvene platforme za promociju angažovanog dizajna. U okviru ovog programa, nekoliko puta godišnje pozivamo poznate grafičke dizajnere, studente dizajna, kao i kreativce svih usmerenja, da ponude svoj vizuelni odgovor na neko od bitnih društvenih pitanja. Na ovaj način, LICEULICE nastoji da doprinese podizanju svesti o društvenim problemima koji često ostaju van fokusa savremenog dizajna i ilustracije. Do sada smo inicirali seriju radova na teme beskućništva, siromaštva, ljudskih prava i solidarnosti. Tako nastale radove smo koristili kao ilustracije u magazinu, a neki od njih su prikazani i u javnom prostoru (Otvorena galerija, 2015).

21622_1108735802493587_5035068796940844690_n

Tema za razmišljanje u 2016. godini je solidarnost šta ona danas znači, kakve asocijacije izaziva, kako sve može da se praktikuje u svakodnevnom životu, kako bi mogla vizuelno da se predstavi? Već afirmisani autori dobili su poziv da rade na velikom, zidnom kalendaru, dok su radovi za mali, stoni kalendar nastali u okviru tipografske radionice sa studentima koji su se prijavljivali putem konkursa. Autori zidnog kalendara su: Vanja Vikalo Linnch, Nemanja Obradović,  Andrea Boroš, Alekandar Saša Škorić, Bruka notes, Daniel Kovač, Žolt Kovač, Igor Milanović, Ivana Radić, Pavao Kuharić, Jana Vuković i Tanja Stevanović. Autori stonog kalendara su: Jefimija Kocić, Anja Plovanić, Ines Glavaš,  Tijana Golubović, Miloš Nikolić, Tijana Novčić, Nikola Rajić, Nevena Bošković, Jana Vuković, Jovan Pavlović i Miljan Ristić.

Mnogo je načina da se ljudi uključe, povežu, i doprinesu sredini u kojoj žive. Kupovinom kalendara nastalog kroz program IZ DOBRIH RAZLOGA, i vi postajete aktivista!

Kalendari mogu da se naruče preko maila redakcija@liceulice.org, kao i Facebook stranica Liceulice i Iz dobrih razloga. Cena zidnog kalendara je 450 dinara, a stonog 350 dinara. Ako se pretplatite na magazin, takođe dobijate jedan od ova dva kalendara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s