Pet godina magazina LICEULICE

Pet godina je kratak period za velike promene, ali za one male i jedan dan je dovoljan.

Za nas koji smo čitavu stvar pokrenuli, to je sada već više od 1 800 dana posvećenih malim – velikim promenama. Ali nismo bili sami na ovom putu, pružali su nam podršku, doprinosili svojim radom, ili bar tapšali po ramenu – i to se računa – mnogi: hvala vam što niste ostali na strani ravnodušnih!

foto065

Kroz pet godina rada i druženja nastala je velika porodica u kojoj su svakodnevno zajedno: prodavci, pisci, psiholozi i pedagozi, novinari, muzičari, aktivisti, volonteri, glumci, studenti i srednjoškolci, lektori, prevodioci, čistači, sportisti, pesnici, borci za pravdu, mislioci, dizajneri… i svi oni koji na ulicama u susretu s našim prodavcima iskazuju poštovanje za ovo što radimo i želju da doprinesu promenama.

Ono što je najvažnije je činjenica da smo podstakli mnoge na solidarnost, a ohrabrili obeshrabrene u uverenju da je vredno verovati u ljude i “novi, bolji dan”.

Tokom ovih pet godina, objavili smo 29 brojeva magazina, aktivirali se na društvenim mrežama, pokrenuli mnoge društveno odgovorne kampanje, ulični festival aktivizma “Vreva”, akciju za pomoć beskućnicima “Moj komšija bez krova”, platformu za promociju angažovanog dizajna “Iz dobrih razloga”, i malo po malo razvili zavidnu mrežu prodavaca u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.

Na svečanosti povodom rođendana, nazvanoj „5 godina dobrih razloga“, iskoristili smo priliku da nagradimo najuspešnije prodavce (Dušana, Nacu i Mirka), i da se zahvalimo partnerskim organizacijama u distribuciji (Prihvatilište za stara i odrasla lica, Drustvo Mnro ZvezdaraŽivimo Zajedno, KEC, Udruženje DušaŽMIG Ženska mirovna grupa – Pančevo, ŠOSO “Milan Petrović” – Novi Sad).

Našem programu ‪#‎HerojiPromene svake godine se priključuju kompanije sa kojima zajedno ulažemo u promene koje želimo da izazovemo. Zato smo uručili posebne zahvalnice i kompanijama Telekom Srbija, Victoria GroupCoca Cola Hellenic.

Na proslavi smo predstavili i naše nove ambasadore – Nikolu Koju, Sašu Jankovića i Daniela Kovača – vredne i požrtvovane borce za ravnopravnost, pravdu, solidarnost i glasnogovornike ideja boljeg društva.

HVALA!

Čitamo se i borimo zajedno i u ovoj godini!

12745939_1148547375179096_3575774812813367664_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s