Otvorena edukativna platforma ApsArt-a

Zbog velikog interesovanja, ApsArt Pozorište zajednice organizuje drugu info sesiju povodom početka ApsArt & Murray Otvorene edukativne platforme, u nedelju 6. marta u 17h. Budući edukanti će imati prilike da steknu osnovne i napredne veštine upotrebe drame u radu sa različitim društvenim grupama.

apsart

Osnovni principi rada ApsArt-a zasnovani su na primenjenom pozorištu, a biće formirane dve grupe: početna i napredna. Programi su namenjeni kako profesionalcima iz dramskih oblasti, tako i profesionalcima iz drugih društvenih oblasti, studentima, mladima i svima onima koji žele da rade na sebi kroz dramu, ili da dramu koriste u budućoj praksi.

Voditelji radionica su engleski glumac i reditelj Paul Murray, osnivač Belgrade English Language Youth Theatre (BELTheatre), Aleksandra Jelić, pozorišna i filmska rediteljka i osnivač ApsArt-a.

Za razliku od dramskih akademija i drugih pozorišnih programa, ApsArt & Murray Otvorena edukativna platforma ne pretpostavlja unapred šta budućim edukantima treba, već nastaje u direktnom kontaktu sa njima – kao što pozorište procesa nastaje zajedno sa učesnicima.

Prijave sa kratkom biografijom slati na adresu: office@apsart.org, sa naznakom: Prijava za Info sesiju 2.

ApsArt Centar za pozorišna istraživanja (Narodnih heroja 30, Novi Beograd) je osnovan 2004. godine sa namerom da razvija praksu primenjenog pozorišta, i promoviše ideju pozorišta kao sredstva lične i društvene akcije. Kao svoju misiju navode i promociju svih drugih oblika participativne umetnosti, koja građane uključuje u kreativne procese.

“Želimo pozorište slobodno od industrije, marketinga, repertoara, tehnike, zgrada…. i ljude slobodne od straha, nemogućnosti i svake vrste opresije. Naša misija nije dolazak ljudi u pozorište, već pozorišta ka ljudima. Bavljenje umetnošću nije privilegija odabranih već pravo svih – radi nas samih, radi humanijeg društva! Zato (se) igramo! Igramo po zatvorima, školama, ulicama, parkovima, klinikama, obdaništima… – gde god je život. I ne igramo ZA publiku već SA publikom”.

http://www.apsart.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s