O liderstvu u kulturi u Kc Gradu

Kakva je danas uloga liderstva u kulturi, shvaćenog kao pogon za umetničke inovacije, ali i za preispitivanje aktuelnih društvenih i političkih pojava? U debati, koja će biti održana 8. februara od 17h u Kulturnom centru Grad, učestvovaće brojni predstavnici umetničke scene iz Srbije, regiona i Evrope.

Dok pojedini uzdižu društvenu ulogu liderstva u kulturi, smatrajući je pogonom napretka i razvoja kulturnog sektora, drugi se protive korišćenju pojma “liderstvo”, kojeg tumače kao oblik uvođenja neoliberalne i kapitalističke logike u polje kulture i umetnosti. Tokom ovog razgovora, organizatori su izrazili želju da čuju različite poglede, mišljenja i stavove profesionalaca u domenu kulture.

kreativno mentorstvo

U razgovoru će učestvovati: Tatjana Cvetićanin, kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu i predsednica Odbora Balkanske muzejske mreže u Beogradu, Dea Vidović iz hrvatske fondacije Kulturanova, Karin Dalborg, menadžerka organizacije Natverkstan iz Geteborga, kao i Karen Knajt, nezavisni stručnjak za nasleđe i jedna od osnivača Clore Leadership programa u Velikoj Britaniji. Moderatorka je Višnja Kisić, jedna od osnivača i menadžerka za razvoj Kreativnog mentorstva.

Uvodna izlaganja iz ličnih perspektiva i profesionalnih iskustava ponudiće alumniji i saradnici Kreativnog mentorstva i Balkanske muzejske mreže: Goran Tomka, predavač na UNESCO Katedri za kulturni menadžment, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Nana Radenković, Creative Hub menadžerka u dizajn inkubatoru Nova Iskra, Mia David, predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Katarina Živanović, koordinatorka za međunarodnu saradnju i projekte Muzeja istorije Jugoslavije, i Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions.

Po završetku debate, zvanično će biti otvoren konkurs za treću generaciju učesnika programa “Kreativno mentorstvo”, koji traje do 29. februara. Konkurs je namenjen mladim profesionalcima u kulturi koji prepoznaju da bi mentorska podrška pomogla njihovom ličnom i profesionalnom razvoju tokom predstojeće godine. Više informacija o ovom programu možete dobiti na sajtu www.kreativnomentorstvo.com ili preko mejl adrese info@kreativnomentorstvo.com.

Iste večeri, svi posetioci Kc Grada će moći da uživaju u “Delikatesnom ponedeljku” u organizaciji Kreativnog mentorstva.

Program se realizuje u partnerstvu Kreativnog mentorstva, Balkanske muzejske mreže i organizacije Natverkstan iz Švedske, a uz podršku Švedskog instituta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s