“Studiji o mladima za mlade” (Hrvatska)

“Studiji o mladima za mlade” je edukativni program namenjen informisanju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistkinja i aktivista. Sastoji se od intenzivnog višemesečnog edukativnog programa (u trajanju od januara do septembra), utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje veština i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promeni.

Ovogodišnji Studiji otvoreni su za dvadeset najboljih kandidata iz cele Hrvatske. “Tražimo izrazito motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Studiji su mjesto za ljude koji se ne boje izreći vlastito mišljenje i koji kritički propituju svijet oko sebe s ciljem da ga učine boljim. Želimo imati grupu polaznika/ca u kojoj su ravnomjerno zastupljene žene i muškarci, a na prijavu osobito potičemo mlade koji dolaze iz manjih sredina i iz marginaliziranih skupina” , navodi se u tekstu poziva.

studija2_n

Više informacija kao i prijavni obrazac, svi zainteresovani mogu pronaći na sledećem linku http://studiji.strikingly.com.

Rok za slanje prijava je šesti decembar. U periodu od osmog do petnaestog decembra biće organizovani razgovori s kandidatima, a konačni rezultati biće objavljeni šesnaestog decembra. Program počinje četrnaestog januara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s