Predstava “Oči se rastopile/ The eyes melted” petog decembra (Zagreb)

Pozorišna trupa “BADco.” izvešće predstavu “Oči se rastopile/ The Eyes Melted” na engleskom jeziku i na taj način prikupiti donacije za građansku inicijativu “Are you syrious?”.

Ovo nije prvi slučaj, za petnaest godina koliko trupa postoji, da se već završene, urađene predstave naknadno nađu u neobičnom i radikalizovanom političkom i društvenom kontekstu, iako na početku nisu imali tu konotaciju. Kako kažu u ovoj trupi “Naše predstave nikada nisu nastajale po ‘stvarnim događajima’, ali su ih događaji činili ‘stvarnima’”.

Predstava “Oči se rastopile/ The Eyes Melted” pokušaće da preispita stvarne događaje kroz svoje već zavšrene izvedbene celine, konkretno masovne smrti po plažama Mediterana i terorističkih napada u Evropi. Plaža, koja je nekada bila opšte mesto ekstremnih vizija rata u filmovima i slikama, danas je mesto bezimenih mrtvih, mnoštva neimenovanih koji se svode na društvenu činjenicu- Arapin. Nedavno su to bile plaže Palestine, danas su to plaže Libije, Tunisa, Grčke…

mediteran8_sinisa_ilic

Ovaj projekat predstavlja nastavak istraživanja stalne pozadinske teme kolektiva- odgovornosti za viđeno, a nastaje u saradnji sa dramaturgom Goranom Ferčecom, scenografom Sinišom Ilićem, filozofom Petrom Milatom, muzičarima Alenom i Nenadom Sinkauzom, dizajnerom zvuka Jasminom Dasovićem, dizajnerom svetla Alenom Vukelićem i kostimografom Silvijem Vujičićem. Projekat je ostvaren u koprodukciji sa “Festivalom Perforacije” udruženja “Domino”.

Ulaznice za izvođenje u subotu, petog decembra, u Zagrebačkom plesnom centru nisu u prodaji, ali se prikupljaju dobrovoljne novčane donacije građanskoj inicijativi „Are you syrious?“ u svrhu pomoći izbeglicama. Sva pitanja i rezervacije možete slati na mail adresu badco@badco.hr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s