Online FIST radio počinje sa emitovanjem

U petak 27. novembra tačno u podne, FIST radio otvara svoje ovogodišnje izdanje, koje će trajati sve do 6. decembra. FIST radio je online, nezavisni radio, čiji su pokretači i urednici studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

fist radio_n

Misija radija je, pored pružanja prilike studentima da svoja teorijska znanja testiraju u praksi, i da slušaocima pruže nov, svež i originalan radio program. Ono po čemu će se ova radio stanica istaći jeste govorni program, za koji studenti smatraju da najviše nedostaje domaćim radio stanicama. Emisije će biti raznovrsne, od zabavnih i muzičkih, do informativnih i angažovanih. Centralna dnevna emisija, pod nazivom „Suočavanje“ emitovaće se svakog radnog dana od 16 časova. U njoj će gosti izlagati svoje stavove o društvu, kulturi, medijima i politici. Koncipirana je kao brz, aktuelan, otvoren dijalog sa ljudima koji aktivno učestvuju, promišljaju i čine boljim život u Srbiji. Neka od pitanja na koja će sagovornici odgovarati su: Sa čime se danas u Srbiji najteže suočavamo? Ko danas može da napravi promenu? Koliko verujete u potencijal građanskog, društvenog aktivizma u Srbiji danas, a koliko ima smisla aktivizam kroz društvene mreže? Šta znači feminizam u Srbiji? Neki od najavljenih gostiju su Vladimir Arsenijević, Branko Rosić, Tibor Jona, Staša Koprivica i Lazara Marinković.

Tokom dana će preovladavati indie i alternativna muzika, uz poneki aktuelni pop hit, dok su veče i noć rezervisani za nešto tvrđe tehno, hip hop i elektronske zvuke.

Detaljan program kao i stream možete pronaći na stranici https://www.facebook.com/RadioFIST.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s