Grafiti mural u Zavodu za vaspitanje dece i omladine (Beograd)

Ove jeseni u organizaciji “Grupe IDE” u Zavodu za vaspitanje dece i omladine na Voždovcu (Beograd) realizovane su šeste po redu “Rapresent” grafiti radionice. Kao i do sada, tokom višednevnih radionica mladi crtači grafita su imali priliku da kroz saradnju sa afirmisanim grafiti crtačem Lortekom, zajednički osmisle i realizuju grafiti mural na ogradi Zavoda. Ove godine akcija ima poseban oblik i značaj, najpre zbog same lokacije, jer je to mesto u kome je i sam Bojan Radanov Rapresent, grafiti crtač po kojem akcija i nosi ime, proveo jedan deo svog života. U crtanju grafiti murala, osim mladih crtača grafita koji su se prijavili na javni poziv za radionice, učestovali su i štićenici Zavoda koji su sa oduševljenjem učestvovali u stvaranju zajedničkog murala na ogradi Zavoda i time svoje okruženje učinili lepšim i zanimljivijim.

697571_dom-vasa-stajic--foto-nebojsa-petrovic-1_f

Grafiti radionice  “Rapresent” pokrenute su 2009. godine u znak sećanja na tragično preminulog grafiti crtača Bojana Radanova Rapresenta. Ideja je bila da se kroz aktivno uključivanje mladih grafiti crtača u projekte ulepšavanja javnih prostora, utiče na razvoj pozitivnije slike o ovoj vrsti umetnosti kod građana, ali da se istovremno podstakne i odgovorniji odnos mladih crtača prema sredini u kojoj žive. U okviru projekta “Rapresent” do sada su oslikana tri podzemna prolaza na Novom Beogradu i zid na dečijem igralištu na Lionu.

Ovogodišnje “Rapresent” radionice realizovane su uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, u saradnji sa  organizacijom “Aps Art” i Zavodom za vaspitanje dece i omladine Beograd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s