Festival “Van okvira /Off Frame” (Beograd)

Regionalni festival društveno angažovanog teatra „Van okvira/ Off Frame“ se održava po peti put, od 26. novembra do 01. decembra u Beogradu. Organizuje ga grupa „Hajde da..“ u saradnji sa Kulturnim centrom Rex, galerijom HUB12 i Impact Hub-om. Misija festivala je da okupi organizacije i autore koji se bave društveno angažovanom pozorišnom praksom u Srbiji, regionu i šire, i da promoviše uključivanje u pozorišni rad i u predstave onih koji su u određenom društvenom kontekstu obespravljeni. Festival je regionalnog karaktera i okuplja umetnike/ice sa prostora bivše Jugoslavije koji se na različite načine bave pitanjem identiteta.

Posetioci će imati priliku da vide sedam pozorišnih predstava odnosno performansa, prezentacije primera angažovane pozorišne prakse, kao i da prisustvuje okruglim stolovima inspirisanim prikazanim predstavama. Tokom festivala biće realizovana radionica „Moja žica – moja granica”, koja će rezultirati instalacijom u galeriji HUB12.

van okvira

Festival je otvoren nastupom horsko-pozorišne trupe „Deca sa meseca“ (Dom za decu i omladinu Vera Radivojević, Bela Crkva), „Vaša Vaš“ (lutkarska skaska sa greškama i češkama).

Svi programi festivala Van okvira / Off Frame su besplatni za publiku. Izvedbeni prostori su pristupačni za korisnike/ice kolica. Na predstavama je obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik, kao i naracija za slepe i slabovide osobe.

Festival Van okvira / Off Frame je 2015. godine podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s