“Pozorišna tezga” na Bajlonijevoj pijaci (Beograd)

U nedelju, 15. novembra na pijaci Skadarlija (Bajlonijeva pijaca) u Beogradu otvorena „Pozorišna tezga“ Hartefakt fondacije. Namera ove akcije bila je da se pozorište približi što većem broju građana i da se pokaže da pozorište nije nepristupačna institucija namenjena najužem sloju ljudi, već je reč o sastavnom delu naše svakodnevnice.

Svi prolaznici imali su priliku da se upoznaju sa pozorišnom produkcijom Hartefakt fondacije. Mogli su da se informišu o predstavama i datumima igranja i da razmenjuju svoje utiske o pozorišnoj sceni u Srbiji. Za najhrabrije, koji su prišli da se slikaju sa ekipom predstave „Aveti“ obezbeđene su i besplatne ulaznice za sledeće izvođenje ove predstave.

4017416275648d4f192b8d754392799_v4_big

„Kroz višegodišnje aktivno učešće u pozorišnom životu Srbije dobro smo upoznali publiku koja redovno dolazi u pozorište, ali nas je oduvek zanimalo zbog čega je taj broj, kao i profil prosečnog posetioca, uvek isti. Zato smo odlučili da ovog puta mi napravimo prvi korak, izađemo iz pozorišta i pozovemo ljude na naše predstave“, poručuju iz Hartefakta.

Pijaca Skadarlija bila je logičan izbor za ovakav susret, s obzirom na to da se nalazi u neposrednoj blizini Bitef teatra u kome se izvode predstave u produkciji Hartefakta. Navodi se i da je ovo bio prvi u nizu ovakvih susreta na kojima će građani biti pozivani u pozorište, jer ono pripada svima nama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s