Konkurs za volontere na festivalu “Merlinka” (Beograd)

Raspisan je konkurs za volontere na sedmom po redu Međunarodnom festivalu queer filma „Merlinka“, koji će se ove godine održati od 10. do 14. decembra u Domu omladine Beograda.

Volonteri moraju biti stariji od osamnaest godina, govoriti engleski jezik i biti LGBT- friendly. Mogu biti angažovani u različitim sektorima, u zavisnosti od svojih interesovanja: u okviru promo tima (deljenje promo materijala, pravljenje foto i video dokumentacije, održavanje FB fan stranice, informisanje javnosti o filmskom programu), u okviru službe za goste festivala (druženje sa gostima festivala – rediteljima i učesnicima razgovora) i na info pultu (komunikacija sa publikom i gostima festivala). Za prijavljivanje je potrebno poslati biografiju i kontakt podatke na mejl adresu merlinkafest@gmail.com, najkasnije do prvog decembra.

merlinka_n

Internacionalni festival queer filma “Merlinka” po prvi put organizovan je u decembru 2009. godine u Domu omladine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike. Dobio je ime po ubijenoj trans osobi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika “Marble Ass”, koji je i otvorio prvi festival. Cilj manifestacije je da kroz filmsku umetnost promoviše gej-lezbijska prava i utiče na smanjenje homofobije u srpskom društvu.

Detaljan program ovogodišnjeg izdanja festivala je objavljen na sajtu www.merlinka.com. Organizuju ga “Gej Lezbejski info centar GLIC” i “Dom omladine Beograd”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s