Premijera predstave “Hegel i duga lista prevara” (Beograd)

U sredu 11. novembra u 20h, u Ateljeu 212 (Beograd) biće održana premijera predstave “Hegel i duga lista prevara”.

Predstava polazi od Hegelovog postulata da je istinito ono što je celo, potpuno. Ako je nešto celo, ono onda nema nikakav manjak, stoga ni za čim i ne žudi. Teži održanju, a ne promeni. Telesne matrice su jedno od osnovnih njegovih oruđa. Ako se neko određeno telo na uklapa u „standardnu“ matricu tela, proglašava se „neadekvatnim“. Matrica tela osobe sa invaliditetom kao da u startu podrazumeva manjak određenih sposobnosti, stoga se unapred te sposobnosti otpisuju konkretnoj osobi. Predstava „Hegel i duga lista prevara“ pokušava da dekonstruiše matrice tela koje se postavljaju kao standardne, odnosno nudi da standard postane svako „moguće telo“.

hegel_n

Prostor je pristupačan za korisnike/ice kolica. Obezbeđen je prevod na srpski znakovni jezik, kao i audio naracija za slepe i slabovide osobe. Ulaz je slobodan, a karte možete rezervisati mejlom na adresu hegeliprevare@gmail.com.

Projekat je rezultat koprodukcije grupe “Hajde da”, Kulturnog centra Rex i Kulturnog centra Magacin. Autor teksta i koncepta je Marko Pejović, a igraju Jana Milenković, Jovana Rakić, Marijana Kraker, Nenad Galić, Stojan Simić i gost iznenađenja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s