LICEULICE NOVI BROJ: Svi smo mi odnekud došli

Dragi prijatelji,

od danas na ulicama možete kupiti novi, dvadeset i sedmi broj magazina „Liceulice“. Naši prodavaci i ovaj put vam nude magazin koji se bavi brojnim temama od kojih neke možda i viđate u drugim medijima, ali, svakako, ne i obrađene na naš Liceulice način – način koji nas obavezuje da govorimo o ključnim problemima sa kojima se suočavamo , ali i o rešenjima koja bi nas mogla povesti u nekom boljem pravcu.

Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili je izbeglička kriza, kao nesumnjivo događaj koji je presudno obeležio ovu godinu, kako na našem prostoru, tako i na prostoru čitave Evrope. Trudili smo se da pokrijemo brojne aspekte ove važne i kompleksne teme, ali, ma kojim aspektima da smo se bavili, pre svega smo želeli da podstaknemo ljude na humanost i solidarnost, kao dve verovatno najvažnije vrednosti koje su nam u ovom trenutku potrebne.

U dvadeset i sedmom broju magazina možete čitati i reportaže koje su o izbegličkim putevima, nedaćama i iskustvima pisale Dragana Nikoletić i Žarka Radoja, tekst Dejana Kožula u kojem govori o vrlo zanimljivoj umetničkoj praksi u Nemačkoj kojom se izbegličke priče postavljaju kao pozorišne predstave, kao i poeziju Dragane Mladenović koja se takođe, na sebi svojstven, pesnički način bavila ovom temom. Osim teme broja, u novom broju čitajte i tekstove koji iz različitih perspektiva obrađuju fenomen rijaliti programa, a koje su potpisali Adriana Zaharijević i Stefan Slavković, kao i niz recenzija u kojima možete čitati o novim knjigama, filmovima i predstavama.

Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem“. U prethodnim brojevima ste čitali tekstove Svetlane Slapšak, Ivana Čolovića, Ljubomira Živkova i Davida Albaharija, a ovaj put vam donosimo prevedeni tekst koji je u sličnoj rubrici u magazinu „The Big Issue“ napisao Pol Makartni, čuveni britanski rok muzičar.

Kupite naš magazin i tako pomozite opstanak programa koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i opstanak magazina koji svojim sadržajem pomaže svima nama da osmislimo neko bolje društvo u kome bismo mogli živeti.

Naslovna strana: Marko Risović, Kamerades kolektiv

Liceulice_027_K1_Marko Risovic Kamerades

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s