Podrška za projekat „Ne/Vidljivi grad“

DAH Teatar je posvetio 10 godina potrazi za izgradnjom mira i povezivanjem različitih kultura, nacionalnosti i marginalizovanih grupa kroz projekat “Ne/Vidljivi grad’’. Ovaj projekat je, kroz inovativan i inspirativan pristup povezivanju različitosti (kroz interaktivnu predstavu izvedenu u autobusu koji povezuje kulturološki različite delove grada) konstantno rastao u prošloj deceniji povezujući gradove u Srbiji, ali šireći ideju tolerancije i kroz čitavu Evropu.

Nakon velikog uspeha 2005. godine u Beogradu, 2008. performans je izveden u Norveškoj, a kasnije su zemlje partneri postale i Danska, Makedonija , Velika Britanija i Francuska, a prošle godine se ovom spisku pridužila i Italija.

dah

Ove godine slavi se desetogodišnjica performansa i zbog toga organizatori žele da ponovo premoste razlike i promovišu izgradnju mira i toleranciju.

U tu svrhu, lansirali su Indiegogo kampanju. Od ključne je važnosti da podršku prikupe što pre, ne bi li mogli uspešno da ostvare svoj projekat. Planirano je da “Ne/Vidljivi grad 10 godina” bude izveden u Beogradu u decembru, kao i konferencija koja se bavi ljudskim pravima, tolerancijom i izgradnjom mira. Ukoliko ste raspoloženi da pomognete, to možete učiniti na sledećem linku https://www.indiegogo.com/projects/invisible-city-10-years#/ .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s