“KONDENZ, Festival savremenog plesa i performansa” od 26. do 31. oktobra (Beograd)

Od 26. do 31. oktobra biće održan “KONDENZ, Festival savremenog plesa i performansa”, u Magacinu u Kraljevića Marka, Centru za kulturnu dekontaminaciju, Ustanovi kulture Palilula, Kulturnom centru Beograda, KPGT-u i Kulturnom centru REX (Beograd).

kondenz

Otvaranje će se održati u Magacinu u Kraljevića Marka, 26. oktobra u 17 časova, a nastupiće male bubnjarke “Femix mreže ženskog stvaralaštva”. Nakon toga, Ivana Rončević će predstaviti istraživanje i biće izvedeni rezultati istraživanja o lokalnoj plesnoj sceni. Od 20 časova u Ustanovi kulture Palilula održaće se performans pod nazivom “Aerobik! Balet u 3 čina”, koncepta i koreografije Paule Rosolen.

Tokom šest dana trajanja festivala, osim nastupa umetnika iz Italije, Portugala, Švedske, Nemačke,Hrvatske i Libana, biće održane i tribine i razgovori na temu savremenog plesnog izraza.

Festival će 31. oktobra biti zatvoren izvođenjem predstave “Love will tear us apart”, koncepta i koreografije Saše Božića i Petre Hrašćanec iz Hrvatske, sa početkom u 20 časova u KPGT-u.

“KONDENZ” svake godine predstavlja izbor najnovijih radova autora iz Srbije i iz inostranstva, suočavajući se sa brojnim izazovima koji postaju konstitutivni deo samog festivala. Od 2008. godine, kada je osnovan, posetiocima nudi nove formate festivalske produkcije, umetničkog izražavanja i neposrednog delovanja u polju kulture i društva, često i u interakciji s publikom. Kroz svoje programsko i produkcijsko opredeljenje okrenuto ka eksperimentu, KONDENZ pokušava da reaguje i na sve prisutniji trend odlaska umetnika i kulturnih radnika iz zemlje tako što im otvara prostor za kontinuirano delovanje u Srbiji i predstavljanje radova koji su producirani u inostranstvu, čuvajući tako kontinuitet scene kroz široku platformu nazvanu ,,proširena scena”. Festival organizuje “Stanica Servis za savremeni ples”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s