Između kulture ćutnje i društva nasilja

U četvrtak, 22. oktobra biće održana tribina pod nazivom “Između kulture ćutnje i društva nasilja”. Organizuje je “Srpsko književno društvo” u svojim prostorijama u Francuskoj 7 (Beograd), s namerom da se još jednom osudi nedavni fizički napad na Dragoslavu Barzut, LGBT aktivistkinju, pesnikinju i članicu ovog društva, kao i da joj se pruži podrška u borbi za priznavanje svih različitosti.

tt_n

Pored Dragoslave Barzut, govornici će biti i Tatjana Rosić, Dubravka Đurić, Lazara Marinković i Vladimir Arsenijević.

Podsećamo, Dragoslava Barzut i njene prijateljice brutalno su napadnute su u noći između 26. i 27. septembra u kafiću SFRJ u Ulici Kraljevića Marka (Beograd), nakon festivala poezije u obližnjem Magacinu, na kojem je Dragoslava Barzut učestvovala kao članica žirija.

Srpsko književno društvo je od svog osnivanja branilo prava pojedinaca i grupa na različitosti i pravo slobode izražavanja, a ovoga puta fizički je napadnuta članica ovog udruženja. Upravni odbor je izdao saopštenje u kome je najoštrije osuđeno ovo najnovije nasilje nad pripadnicima LGBT zajednice i pružena podrška književnici.

Ova tribina je nova prilika da se progovori o mnogim problemima na koje u našem društvu nailaze pripadnici LGBT zajednice i da se na najkonkretniji način pruži podrška napadnutoj članici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s