Trgovina ljudima u fokusu objektiva

Izložba fotografija „Trgovina ljudima u fokusu“ biće otvorena petnaestog oktobra u 20 časova u izložbenom prostoru Gradske biblioteke u Pančevu.

Izložba je nastala iz istoimenog projekta koji je podrazumevao dvodnevni info-seminar na temu fotografije i trgovine ljudima. Nakon toga, raspisan je otvoreni konkurs za zainteresovane mlade fotografe sa temom trgovine ljudima na koji je stiglo preko sedamdeset fotografija. Članovi stručne komisije odabrali su dvadeset najzanimljivijih i najinovativnijih, koje na najbolji način predstavljaju problematiku trgovine ljudima. Sve odabrane fotografije su još dublje pokušali da razotkriju i mladi polaznici Sekcije za kreativno pisanje Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva. Cilj ove izložbe jeste da građanima Pančeva na što realniji i slikovitiji način približi problematiku trgovine ljudima.

plakat-trgovina_ljudima

Na svečanom otvaranju, moći ćete da glasate za najbolju fotografiju, koja će biti proglašena iste večeri. Takođe, imaćete i priliku da isprobate sjajne bejgle socijalnog preduzeća Bagel Бејгл. Osnovano je od strane Udruženja Atina, koje se od 2003. godine zalaže za prava žrtava trgovine ljudima i drugih vidova iskorišćavanja, sa ciljem da prihodom od prodaje unapredi održivost svojih programa.

Projekat je finansiran od strane grada Pančeva, a sproveden od strane Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo. Izložba je otvorena do 25. oktobra.
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s