Alternativni predizborni skup “Desnice novih obećanja” (Zagreb)

Inicijativa „DNO- desnica novih obećanja“ održaće u subotu sedamnaestog oktobra u 13 časova na Cvjetnom trgu (Zagreb) alternativni predizborni skup, javne političke performanse u izvođenju Bruna Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić. Skup je zamišljen kao umetnički komentar u vidu politički proaktivnih performansa, u cilju doprinosa diskusiji na političkoj sceni. Organizuje ga udruženje „Domino“.

DNO-desnica-novih-obecanja

Tri teme koje će biti obrađivane su tradicija, domoljublje i navijački ponos, imajući u vidu da upravo one izazivaju najveće interesovanje reakciju u javnom i medijskom prostoru, bez obzira na ekonomski i spoljnopolitički kontekst u kome se Hrvatska nalazi. Preko ovih tema obradiće se pitanja koja su prema udruženju „Domino“ ključne u vreme političkih odluka u demokratskom društvu, a to su pitanja nacionalnih, verskih, seksualnih i rodnih manjina.

Performans Bruna Isakovića uključiće pripadnike navijačkih grupa koje će kroz svoja iskustva „na tribini“ progovoriti o homofobiji i rasizmu na sportskim terenima i generalno unutar grupa navijača. U izvedbi Siniše Labrovića učestvovaće pripadnici romske manjine i time će se postaviti pitanja o ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve Hrvate ili one koji se tako osećaju. Ina Sadić će tretirati pitanje domoljublja, možda najosetljivijeg momenta istorije, pokušavajući “prizvati hrvatski san na oči naroda koji najradije gleda unazad”.

Cela ova manifestacija održava se u okviru programa „Domina“ koji razmatra kako komunicirati s publikom, i tiče se najšire publike, opšte javnosti i građanstva.

U okviru programa „DNO“, četrnaestog i petnaestog oktobra su održane radionice rada s publikom u izvođačkim umetnostima koje su vodile stručnjakinja za kulturni menadžment Mojca Jug i Heike Albreht, uz moderaciju Zvonimira Dobrovića i Davora Miškovića. Emina Višnić održala je predavanje o dobrim praksama sa novom publikom.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s