Radionica “Društveno-angažovani plakat” (Novi Sad)

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, biće održana radionica “Društveno-angažovani plakat”, desetog i jedanaestog oktobra od 10 do 15h. Cilj radionice jeste da se kroz teorijski i praktični pristup analiziraju aktuelni društveni problemi i da se kroz rad sa učesnicima ponude rešenja za podizanje svesti o njima. Ovom prilikom će u fokusu biti izbeglička kriza. Radionicu vode Mirjana Dragosavljević i Udruženje “KURS” iz Beograda.

Tokom ova dva dana, učesnici će kroz teoriju, istorijske i savremene primere unaprediti svoja znanja iz oblasti umetnosti, vezi između politike i društvenog angažmana i umetnosti, kao i pitanja depolitizacije umetnosti. Konkretna tema biće izbeglička kriza i uloga umetnika u razvijanju svesti o problemima, uzrocima, osnaživanju, solidarnosti itd. Uz rad sa mentorima, učesnici će moći da razviju svoja vizuelna rešenja koja će po završetku radionice moći da ponude javnosti, a Omladinski centar CK13 podržaće štampanje uspešnih radova.

kurs

Mirjana Dragosavljević jeistoričarka umetnosti i nezavisna kustoskinja. Radila je kao stručna saradnica u galeriji Grafički kolektiv, Beograd (2008-2010). Bila je članica kustoskog kolektiva Kontekst kolektiv, Beograd (2010-2013). Članica je umetničko-teorijske Radne grupe Četiri lica Omarske od 2010. godine i jedna od osnivača/ica Incijative za savremenu umetnost i teoriju, Beograd. Radi na portalu Mašina: proizvodnja društvene kritike.

Udruženje “KURS” je organizacija koja se sredstvima umetničke produkcije osvrće na šire društvene probleme. “KURS” deluje kroz različite vizuelne forme, ali pre svega produkovanjem murala, ilustracije, zidnih novina i video reportaža. Osnovni pravac rada “KURS”-a je da produkuje edukativni i informativni sadržaj koji je obrađen likovnim jezikom i predstavljen kroz neku od umetničkih formi izražavanja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s