Monodrama “Sedam uzdaha” na “FemArt”-u (Priština)

Monodrama “Sedam uzdaha” biće izvedena na “FemArt” festivalu u Prištini jedanaestog oktobra. Ova monodrama nastala je prema tekstovima iz knjige “Ženska strana rata”. Režirala ju je Tanja Miletić Orućević, a uloge tumači mlada akademska glumica iz Mostara, Mirela Mijačank- Kordić. Ona igra sedam različitih likova žena koje su proživele tragične sudbine u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Tema predstave je snaga žena i njihovo odlučno suprotstavljanje besmislu nacionalizma i rata. U kratkom filmu koji je sastavni deo predstave ulogu novinarke tumači mlada glumica Angela Bulum.

sedam uzdaha

Regionalni festival “Umetnice za ljudska prava- FemArt” će se po treći put održati u Prištini, u periodu od sedmog do jedanaestog oktobra 2015. godine. U okviru ove manifestacije biće izvedena originalna umetnost koja je dizajnirana i izvedena od strane žena i obuhvata pozorišne predstave, dokumentarne i kratke filmove, scenska čitanja, radionice, izložbe, performanse i druge oblike umetnosti koje su kreirale žene sa Kosova i iz regiona (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska i Turska).

Organizator festivala je nevladina organizacija “Artpolis” koja promoviše kulturu, umetnost i multietničku koegzistenciju kroz društveni dijalog, koristeći pozorište kao alat za promociju različitosti i društvenih promena.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s