“Rečotrrrč”, susreti poezije i performansa od prvog oktobra u Beogradu

Susreti poezije i performansa, “Rečotrrrč”, biće otvoren u četvrtak prvog oktobra u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Na programu otvaranja su nastupi hora “Horkestar”, dečijeg hora “Deca sa meseca” i predstavljanje mladih nada pesništva u okviru dečijeg “Pesničenja”. Nakon toga, gostima će se obratiti Joahim Ulma (Ministarstvo za nauku, istraživanje i umetnost Baden Virtemberga), Žan Batist Žoli (Akademie Schloss Solitude), Marijana Cvetković (Stanica Servis za savremeni ples) i Jovan Jovanović (Sekretarijat za kulturu grada Beograda). Posle svečanog otvaranja, posetioci će imati priliku da pogledaju predstavu “Nije to crvena, to je krv!” reditelja Bojana Đorđeva.

recotrc

Manifestacija će trajati do četvrtog oktobra i do tada će publici biti predstavljene različite diskusije, radionice, performansi, muzički programi i žurke u brojnim gradskim otvorenim i zatvorenim prostorima- u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Kulturnom centru Reks, Magacinu u Kraljevića Marka, Kulturnom centru Grad i gradskim parkovima. Biće izvedeni i različiti eksperimenti i interaktivni nastupi u kojima će izvođači na licu mesta kreirati i izvoditi nove verzije svojih dela, zajedno sa publikom. Umetnici koji će nastupiti pred publikom tokom ova četiri dana su: Den Bojl, Rumena Bužarovska, Ivo Dimčev, Bojan Đorđev, Vladimir Đurišić, grupa For now, An Kavala, Tibor Hrs Pandur, Kinga Tot, Tea Tulić, Nestor Garsija Dijaz, Sirik Vijemo, Polina Akmecinova i drugi.

Rečotrrrč je zamišljen kao zajednički novi prostor susreta poezije i performansa  za promociju transdisciplinarnih eksperimenata umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.

Rečotrrrč je zajednički projekat Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanice Servisa za savremeni ples i treninga aktivne poezije Pesničenje iz Beograda, podržan od strane Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnost Baden-Virtemberga i Grada Beograda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s