Radionica reformiranja

U okviru našeg programa Iz dobrih razloga, sredinom avgusta je u Prolom Banji, u partnerstvu s Grafičkom kolonijom mladih, održana radionica sito štampe na temu „Reformiranje“. Program Iz dobrih razloga pokrenut je pre dve godine kao posebna aktivnost platforme Liceulice, a sa idejom da motiviše i angažuje umetnike i dizajnere na polju kritičkog dizajna. Kroz radionice, otvorene pozive i izložbe u galerijskim i javnim prostorima, dosad je realizovano nekoliko ciklusa koji su se bavili temama kao što su siromaštvo, beskućništvo, ljudska prava, itd.

Ideja ove radionice bila je da se udruživanjem dva programa stvori prostor za kritičku umetničku akciju, koja je u ovom slučaju bila objedinjena zajedničkom problematizacijom pojma reupotrebe predmeta, energije i kreativnosti u kontekstu savremenog reciklažnog trenda i potrage za održivošću. Radovi nastali u produkciji jedanaestoro umetnika biće predstavljeni u okviru Transeuropa festivala u Beogradu, od 1. do 5. oktobra.

11846548_497355770429357_5142880899191813965_n

Po povratku iz Prolom Banje, tim Iz dobrih razloga priključio se PDP konferenciji u Novom Sadu, gde je u saradnji s Isidorom Nikolić (FMK) održana još jedna radionica o upotrebi infografika u društveno odgovornom dizajnu. Radionica je bila posvećena temi socijalnog uključivanja, i bavila se istraživanjem položaja najugroženijih pojedinaca u našem društvu.

Dalji planovi ovog programa kreću se u pravcu promocije i prezentacije radova nastalih tokom godine u okviru različitih događaja, kroz sadržaje u magazinu Liceulice i stvaranjem novih produkcijskih oblika za podizanje vidljivosti ovih tema u javnosti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s