Simpozijum “POZORIŠTE U KONTEKSTU… i ne samo pozorište” u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Beograd)

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Beograd) biće održan simpozijum “POZORIŠTE U KONTEKSTU… i ne samo pozorište” u okviru 16. Bitef Polifonije, od 23. do 25. septembra.

Ovaj trodnevni simpozijum je posvećen analizi, kontekstualizaciji i kritičkoj interpretaciji savremenih pozorišnih teorija i izvođačkih praksi, kao i razumevanju principa, mehanizama i  vrednosnog sistema koji objedinjuju različite vidove njihove primene. Namera je da se ispitaju razlozi za dalji razvoj izvođačkih umetnosti u različitim kontekstima, kao i za kontekstualizaciju same umetnosti.

cropped-heder-za-blog

U okviru šest dijaloških sekcija, publika će moći da razgovara sa različitim domaćim i međunarodnim ekspertima naučne i aktivističko- umetničke orijentacije. Svaka od tih sekcija posvećena je određenoj temi, drama u obrazovanju, pozorište zajednice, principi participacije u rada sa osetljivim grupama, performativne političke prakse, i dr. Sem dijaloga, biće održane i različite radionice i prezentacije odabranih radova koji otvaraju nova pitanja i problematizuju disciplinarne granice savremenih umetničkih praksi.

Simpozijum organizuje Hop.La! u saradnji sa CEDEUM-om, Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i UNESKO katedrom za Kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Zvanični jezici simpozijuma su srpski, hrvatski i engleski.

Pun spisak učesnika i detaljan raspored sekcija i radionica, možete pronaći na blogu ili Facebook događaju, a knjigu apstrakata možete preuzeti ovde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s