LICEULICE NOVI BROJ: Oni koji se ne pokreću, ni ne znaju da su okovani!

Na ulicama je novi, dvadeset i šesti broja magazina „Liceulice“. Kao i do sada, od naših prodavaca možete kupiti magazin koji se bavi temama koje ne viđate često u mejnstrim medijima, ali i magazin koji, osim konstatovanja problema, nudi i rešenja i alternativne mogućnosti za osmišljavanje boljeg društva.

Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili je nova levica i mogućnosti za artikulaciju novih levih politika, kako na jugoslovenskom, tako i na globalnijem nivou. U ovom broju možete pročitati i odgovore na anketu koju smo sproveli u širokom krugu levičarskih aktivista u kojoj su naši sagovornici govorili o brojnim važnim temama kao što su antifašizam, jugoslovensko nasleđe, o odnosu između teorije i prakse i sl.

Liceulice_026_Vladimir Stevanovic

U dvadeset i šestom broju magazina možete čitati i intervje sa piscima Viktorom Ivančićem i Igorom Štiksom, tekst Saše Dragojla u kojem promišlja o tome koji bi bio najmanji zajednički sadržalac svih subjekata zainteresovanih za levičarsku politiku i praksu, kao i tekst Stefana Slavkovića u kojem objašnjava zašto je negativan odnos tzv. „intelektualne elite“ prema narodnoj muzici, u stvari, jedna vrsta klasnog prezira.

U novom broju čitajte i tekstove koji se bave čitavim nizom važnih i zanimljivih tema – od predstavljanja organizacije Levi Samit Srbije preko tekstova koji iz različitih perspektiva obrađuju izbegličku krizu pa sve do tekstova koji problematizuju zloupotrebu prirode u interesu krupnog kapitala. A u našoj fotogaleriji možete i videti sjajne fotografije Igora Grubića, nastale u okviru serije „Anđeli garavog lica“.

Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa našom novom rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem. U prethodnim brojevima sa sobom mlađima dopisivali su se  Svetlana Slapšak, Ivan Čolović i Ljubomir Živkov , a u novom broju vam s ponosom predstavljamo tekst/pismo sebi mlađem pisca Davida Albaharija.

Kupite naš magazin jer ćete tako pomoći opstanak programa koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i opstanak magazina koji otvara teme koje su od vitalnog značaja za trenutak u kome živimo.

Advertisements

3 thoughts on “LICEULICE NOVI BROJ: Oni koji se ne pokreću, ni ne znaju da su okovani!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s