Konkurs (video i fotografija) na temu „Različitost i antidiskriminacija“

Organizacija Studentskog kulturnog centra ŠKUC LL u saradnji s partnerima, organizacijom Gayten – LGBT i organizacijom Labris, pokreće konkurs na temu različitosti i nediskriminacije. Konkurs je deo zajedničkog projekta „Bezbednost i ravnopravnost“, koji je podržan od strane programa Delegacije Europske unije.

logo_bezbednostEU

Konkurs za najbolji video i fotografiju je otvoren za sve zainteresovane starije od 14 godina (uključujući i četrnaestogodišnjake) i traje do 30. septembra 2015. godine. Cilj ovog konkursa jeste da podstakne na razmišljanje o tome šta je potrebno preduzeti kako bi se sprečio nejednak tretman ljudi koji su različiti u odnosu na pol/rod, uzrast, invalidnost, rasu, etničku pripadnost, veroispovest, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili druga lična svojstva.

Video snimak mora biti u maksimalnom trajanju od dva minuta (120 sekundi) i ne bi trebalo da bude podeljen na delove/poglavlja. Komisija će oceniti kvalitet filma u pogledu sadržaja, kao i tehnički kvalitet izrade video snimka. Film poslati sa podacima o autoru i datumom proizvodnje. Fotografije trebaju biti minimalne veličine između 2.500 i 3.500 piksela. Veličina fajla (jedne fotografije) ne sme preći 2 MB, a traženi format je JPG. Naravno, najvažnije i za video snimke i fotografije je da se sadržaj odnosi na kulturu različitosti i sprečavanje svakog oblika diskriminacije.

Detaljnije podatke o ostalim uslovima konkursa možete pronaći na sledećem linku: http://labris.org.rs/konkurs-za-najbolji-video-i-fotografiju-na-temu-razlicitost-i-antidiskriminacija/

Dodela nagrada će biti održana na Nacionalnoj konferenciji 8. oktobra 2015. godine, koja će se održati u okviru „Dana različitosti“ u Beogradu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s