“BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE” -šest sati performansa na Kalemegdanu (Beograd)

Dvanaestog septembra u 17h “BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE” održan je finalni događaj ovog projekta, u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Umetnici iz Beograda, Prištine i Ciriha predstavili su svoje radove na temu “U šta ti veruješ”. Radovi su nastali tokom osam nedelja kada su umetnici boravili u ova tri grada, upoznavali njihovu kulturu i ljude.

10421393_889338487806951_8398676335904294147_n

Performans su činili radovi koji se sastoje iz niza repetitivnih radnji te je čitav događaj trajao šest sati. Zahvaljujući tome, svi posetioci su imali priliku da isprate radove od početka do kraja bez obzira na vreme dolaska. Nakon ovog performansa umetnici su otišli u Cirih gde će u prostorijama Fraumünster katedrale poslednji put izvesti svoj performans.

“U šta ti veruješ” je tema preko 20 radova ljudi iz različitih gradova, sredina, umetničkih veština, koji su pored predstavljanja ličnih impresija pokušali i da sve prisutne podstaknu da ovo tako univerzalno, sveprisutno i uvek otvoreno pitanje ponovo aktiviraju. Kombinacija različitih formi umetničkih izraza naime možda i može da nam pomogne u sklapanju jasnije slike šta naša verovanja znače za nas same. I to je ono što oni rade.

BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE je u Beogradu organizovan od strane Kulturabelle, partnerske organizacije na ovom projektu i uz podršku Bitef teatra.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s