Beogradska faza projekta Baushtelle: Balkan Temple

Umetnički projekat Baushtelle: Balkan Temple, započet u Cirihu, seli se ovih dana u Beograd, pa potom u Prištinu, a u septembru će biti predstavljen u sva tri grada u vidu šestočasovnih performansa koji će sumirati reakcije umetnika na pitanje – “U šta ti veruješ?”

Nakon Ciriha, gde su se učesnici tog projekta prvi put sreli, beogradska istraživačka faza započela je 28. jula otvaranjem izložbe prištinskog umetnika Rrona Qene u Inex galeriji, a u okviru ove faze će do 8. avgusta biti organizovani i predavanja i muzički program koji je besplatan za publiku.

Seriju predavanja u Beogradu 30. jula otvorila je u Inex galeriji direktorka Dah teatra Dijana Milošević, koja je govorila o nezavisnoj umetničkoj sceni i značaju i mogućnostima angažovanog teatra. Za 5. avgust u Kulturnom centru Beograda najavljeno je predavanje profesora Filozofskog fakulteta Milana Vukomanovića o ulozi religije i njenog uticaja na savremeno društvo, dok će 7. avgusta u Parobrodu predavač sa Fakulteta dramskih umetnosti Vlatko Ilić govoriti o medijskim stereotipima danas i njihovom uticaju na društvo, kulturu i vreme u kojem živimo.

Kulturni centar Grad ugostiće 6. avgusta, u okviru muzičke večeri “Zaokret”, prištinski bend Private Recital Session, koji karakteriše repertoar u rasponu od izvođenja na klaviru, preko elektro-popa do alternativnog i psihodeličnog roka.

Uporedo sa javnim programom, umetnici iz Ciriha i Prištine u Beogradu će sa lokalnim stvaraocima učestvovati u procesu koji treba da rezultira njihovim reakcijama na pitanje: “U šta ti veruješ?” Rezultati beogradskog izdanja projekta biće predstavljeni 12. septembra šestočasovnim performansom na Kalemegdanu.

baushtelle.org

http://www.seecult.org/vest/baushtelle-balkan-templeBaushtelle-BalkanTemple

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s