Jubilarni 25. broj magazina LICEULICE je na ulicama!

Prošlo je pet godina od kada je izašao prvi broj magazina Liceulice, koji uporno i istrajno obrađuje teme koje drugi uglavnom izbegavaju i koji nudi rešenja i alternativne mogućnosti za osmišljavanje boljeg društva. Taj naš jubilej ove nedelje obeležavamo izlaskom novog (takođe jubilarnog) dvadeset i petog broja.

Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili – osim, naravno, obeležavanja našeg malog jubileja u okviru koga vam donosimo niz „slavljeničkih“ tekstova naših stalnih saradnika i prijatelja – jesu ulične novine kao specifična vrsta socijalnog preduzetništva, ali i specifična vrsta medijskog proizvoda. Donosimo vam pregled raznovrsnih i zanimljivih priča o različitim uličnim novinama širom sveta. Danas u svetu ima 115 konceptualno različitih uličnih novina u 36  država, dakle, u pitanju je jedan vrlo živ i heterogen fenomen, ali svi oni imaju jednu istu misiju – osnaživanje, ekonomsko i socijalno, onih članova društva kojima je to najpotrebnije.

I u ovom broju novo „Pismo meni mlađoj/mlađem“. Posle Svetlane Slapšak i Ivana Čolovića sebi mlađem piše muzičar, novinar i kolumnista Ljubomir Živkov.

U dvadeset i petom broju magazina možete čitati i intervju sa glumcem Branislavom Trifunovićem (jedan od pokretača magazina Liceulice) u kome govori o tome šta povezuje poznate ličnosti i aktivizam, tekst Saše Dragojla o zabrinjavajućem porastu nasilja nad ženama u našem društvu, kao i foto-reportažu iz Novog Pazara naše saradnice Anđele Petrovski. Takođe, u novom broju čitajte i tekstove koji se bave čitavim nizom važnih i zanimljivih tema – od izgradnje Beograda na vodi preko aktivističkih praksi u sferi dizajna pa sve do političkog konteksta ovogodišnje Evrovizije. A u našoj fotogaleriji možete videti prodavace od kojih kupujete vaše primerke našeg magazina i pročitati  zašto je njima važan rad u magazinu Licelice.

Kupite Liceulice jer ćete tako pomoći opstanak programa koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i opstanak magazina koji vas, dok ga čitate, navodi na važna promišljanja o društvu u kom živimo.

LUL 25 _cover

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s