30 dana

Završen Ulični garderober. U toku prethodnog meseca, u tri navrata (subotama), Liceulice je u saradnji s Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, a u partnerstvu s Urban inkubatorom i Crvenim krstom Palilula uspešno sprovelo akcije prikupljanja i deljenja letnje garderobe za najugroženije sugrađane/ke. Zahvaljujemo se svima koji su donirali garderobu, kao i volonterima koji su bili od velike pomoći tokom trajanja akcija. Nadamo se da ćemo se ponovo okupiti i pre početka zime, kako bismo tada obezbedili topliju garderobu za ugrožene sugrađane/ke.

 988551_1014870581880110_1221917765921633488_n                                       

Podržite nas, pretplatite se. Svakog dana sve je više pretplatnika magazina Liceulice, koji nam tim vidom davanja pružaju direktnu podršku. Među našim novim pretplatnicima su Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Autonomni ženski centar iz Beograda, Blaženka Beronja, Oliver Zalako, Monika Jurković i Katarina Đekić. Zahvaljujemo se i vernim čitaocima koji svoje pretplate redovno obnavljaju, Rajku Čubriću, Nemanji Mančiću. U znak zahvalnosti, svi naši novi pretplatnici dobijaju na poklon paket razglednica „Solidarnost“, nastalih iz programa Iz dobrih razloga.

Podrška je važna. Hvala što nas pratite. Krajem juna meseca, naša stranica je na društvenoj mreži Fejsbuk dobila i osmohiljaditog fana ‒ Nađu Milićević. U znak zahvalnosti poklonili Nađi smo pretplatu na šest brojeva magazina Liceulice.

Volonteri u našoj redakciji. U okviru programa DukeEngage, koji realizuje Djuk Univerzitet iz Darama ‒ grada koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Severna Karolina ‒ organizacija Liceulice imala je priliku da drugu godinu zaredom ugosti jednu studentkinju ovog univerziteta. Weiran Zeng jedna je od studentkinja koja je dobila punu finansijsku pomoć ovog programa da dva letnja meseca provede u Beogradu, volontirajući u našoj organizaciji.

Prodaja magazina Liceulice u porastu. Deset najredovnijih prodavaca magazina Liceulice, od prodaje prethodnog dvadeset četvrtog broja, prihodovali su u proseku trideset hiljada dinara.

AktivArt, šezdeset sedmi put. AktivArt, naš njusleter koji prati dešavanja na angažovanoj umetničkoj sceni u Srbiji i regionu, u letnjim mesecima izlaziće na svake dve nedelje.

Socijalno preduzetništvo ostaje naša važna tema. Izašao je osmi po redu njusleter koji se bavi temama iz oblasti socijalnog preduzetništva, a koji Liceulice priprema u saradnji sa SENS mrežom, uz podršku Fondacije „Hajnrih Bel“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s