Festival „WARM” drugi put u Sarajevu

Festival „WARM” (War, Art, Reporting, Memories) istoimene internacionalne fondacije održan je drugi put u Sarajevu od 28. juna do 4. jula.

Ovaj festival je specifičan po tome što se bavi svim svetskim konfliktima i uključuje pritom sve discipline, istoričare, umetnike, novinare, borce za ljudska prava, ali i same borce. Sadržaj čine brojne projekcije filmova, izložbe fotografija, panel diskusije, prezentacije knjiga, kao i performansi učične umetnosti.

Ove godine su u programu učestvovali gosti iz 15 zemalja koji su govorili o više od deset konflikata širom sveta.

warm

„WARM“ festival je ove godine imao dve svetske premijere – filmovr “Srebrenica’s Voices” Nedima Lončarevića i “Commander Khawani” Florenta Marciea.

Otvaranje je upriličeno u bioskopu Meeting Point panel diskusijom na temu “Memory and War Commemoration into question – Sarajevo heart of Europe, a year after”, dok je programski deo festivala otvoren filmom “This is Exile – Diaries of Child Refugees”

“Svi programski sadržaji govore o veoma aktuelnim temama, te je Festival sigurno jako dobra prilika za sve građane da kroz projekcije filmova, panel diskusije i izložbe fotografija, iz prve ruke dobiju informacije o tome šta se tačno dešava širom sveta i o kakvim konfliktima je reč”, navela je projekt menadžerka Festivala Velma Šarić.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s