LICEULICE nedelja

Pet godina. Dvadeset pet brojeva. Pedeset pet prodavaca. Dva ulična festivala aktivizma Vreva. Četiri ciklusa radionica/izložbi Iz dobrih razloga. Tri njusletera. Dvadeset četiri akcije Moj komšija bez krova – sakupljanja i distribuiranja direktne pomoći najugroženijima. Dvadeset jedna ulična akcija. Četiri nagrade za najbolji projekat.

Sve nabrojano je samo deo razloga koje magazin Liceulice ima za slavljeničko raspoloženje. U skladu s tim, organizujemo Liceulice nedelju, u kojoj ćemo nizom različitih aktivnosti obeležiti naše jubileje, ali i podsetiti javnost na važnost neprestane i sveobuhvatne borbe za bolje društvo.

Prva akcija u okviru Liceulice nedelje bilo je otvaranje Uličnog garderobera u Španskoj kući u Savamali. Ovaj događaj smo organizovali zajednički s Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, a u partnerstvu s Urban inkubatorom i Crvenim krstom Palilula. Naime, u trenutku kad kreće letnja sezona poželeli smo da naše sugrađane i sugrađanke obradujemo garderobom koja im je potrebna, a koju ne mogu sami da obezbede.

U ponedeljak 15. juna, u Kulturnom centru Grad, od 19h gostovali smo u okviru programa Delikatesni ponedeljak. Redakcija i prodavci magazina Liceulice spremali su hranu za sve svoje saradnike, prijatelje partnere i čitaoce. Na meniju su bili junetina „Stari lisac“, provansalski lonac, prilozi i salata s tri preliva,  i na kraju brownies. Bilo je izvrsno, pitajte one koji su bili i ne propustite sledeću priliku.

delikatesni

U utorak, sredu i četvrtak (16, 17. i 18. jun) na redovnim mestima na kojima susrećete naše prodavce primetićete da magazine prodaju udruženi s nekim našim poznatim ličnostima, koje su svesne da je solidarnost jedna od najvažnijih vrednosti koje oni, kao poznate ličnosti, mogu da promovišu. A u petak 19. juna u Uličnoj galeriji otvaramo četvrtu izložbu u okviru našeg programa Iz dobrih razloga. Ovoga puta su brojni autori/autorke odgovarali u formi ilustracije na jedno od ključnih pitanja društvenog trenutka u kome živimo – šta sve može biti solidarnost i na koje sve načine je možemo praktikovati? Posle otvaranja izložbe, u Uličnoj galeriji će, zahvaljujući našim prijateljima iz organizacije Takoe kino, biti održana projekcija niza kratkih filmova koji se bave beskućništvom ili su ih snimali beskućnici.

Vidimo se na Liceulice nedelji, zato što je važno da, čak i kada smo u slavljeničkom raspoloženju, mislimo na ono što možemo promeniti u društvu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s