Liceulice na sajmu volontiranja

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, 22. i 23. maja, održan je Sajam volontiranja. Pored brojnih organizacija, ustanova, festivala i socijalnih preduzeća, i Liceulice je imalo priliku da predstavi svoj program i aktivnosti za koje su nam potrebni volonteri.
Posetioci sajma imali su priliku da se upoznaju s  projektom  Liceulice i s aktivnostima koje realizujemo. Građani koji dotad nisu znali za magazin Liceulice dobili su priliku da prelistaju neke od starih brojeva magazina i da ih zadrže.

Pored toga,  svi koji su došli bili su u prilici da se upoznaju s našim prodavcima i da kupe od njih aktuelni, dvadeset četvrti broj magazina Liceulice.

Brojni volonteri ostavili su svoje podatke sa željom da se uključe i pomognu timu Liceulice na najrazličitije načine. Neki su izrazili želju da pruže podršku radu redakcije, dok su drugi pokazali interes da podrže prodavce u njihovom svakodnevnom radu. Ipak, volonteri su najviše bili zainteresovani za našu tekuću akciju „Ulični garderober“. I veći broj građana je podržao ovu našu akciju i poželeo da se u nju uključi tako što će pokloniti letnju garderobu za svoje ugrožene sugrađane/ke.

Sajam je bio prilika da se upoznamo s drugim organizacijama koje su predstavljale svoje programe, razmenili smo neka iskustva, a bilo je i organizacija koje su pokazale interes za trajniju saradnju s nama.

Sajam volontiranja deo je projekta „Volontiraj“, koji su pokrenuli Smart kolektiv i Regionalni volonterski centar Pančevo, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Svečanom otvaranju sajma volontiranja prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl D. Kirbi, koji je prvi put video magazin Liceulice i kupio svoj primerak od našeg prodavca.

11041702_998426986857803_90432924519029029_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s